3 Şubat 2013 Pazar

Fatih Hoca Formsuz

Galatasaray'da 4-4-2 geçen sene şampiyonluğu getirdi. Eldeki oyuncu grubu bu formasyona çok elverişliydi ve Fatih Terim 4-4-2'ye geçtikten sonra takım "Ben Şampiyon olacağım" mesajını her maç sahada verdi.

Şimdi eldeki oyuncu grubu değişti. Takım 4-4-2 oynarken her hafta "Şampiyon olsam mı olmasam mı?" mesajı veriyor. İşin en moral bozucu tarafı ise, Fatih Terim'in bunu görememesi ya da görüp de bu dizilişte ısrar etmesi. Bu yüzden "Hoca formsuz" eleştirileri bizce gayet yerinde.

Dün akşam Bursaspor maçında Galatasaray'ın yenilmemesi büyük mucize. Hoca, "2 puan kaybettik" dese de bence 1 puan kazandı.

Dün sahada ne yaptığı belli olmayan Emre Çolak ya da Engin Baytar'ın yerine, kesinlikle hazır olmayan Sneijder oynar. Sneijder girdikten sonra topu ezmek yerine tek paslarla rakip kaleye gitmek istedi. Dün, Engin de Emre de, sonradan oyuna giren Aydın'da hep topu ezdiler.

Umut ile Elmander yan yana oynayınca hepimiz 4-4-2'yi Galatasaray yine iyi oynar diye düşündük. Fakat sezon başından beri dile getirdiğimiz olayı atlamamız gerekir. Geçen sezon Galatasaray'ın forvetlerinin baskı kalitesi iyiyken hem de ileride top tutabilme özellikleri vardı. Özellikle Necati ve Elmander ikilisi bunu çok iyi yapıyordu. İleride top tutulduğunda ise, Selçuk gibi oyuncular rakip kaleye daha organize gelebiliyorlardı. Umut'un baskı kalitesi muhteşem fakat topu tutma özelliği çok düşük. Tarz olarak dikine oynama özellliği olduğu için, topa basıp orta sahada oynayan arkadaşlarına servis yapma ve onları ileri çekme özelliği yok.

Fatih Terim elindeki oyuncu grubundan yararlanmak istiyorsa, kesinlikle 4-4-2'den vazgeçmeli ve oyun stratejilerinde revizyona gitmeli.

Haftaya Antalya maçında değişiklikler görebileceğimizi düşünüyoruz. Hem oyuncu hem diziliş hem de strateji adına.

Hiç yorum yok: