2 Haziran 2010 Çarşamba

Mustafa Denizli ve Beşiktaş'ın kimyası


Mustafa Denizli sağlığı nedeniyle görevinden istifa ettiği açıklandı. Buna inanmak istesem de pek inanılası değil. Bir anda gelecek sene için planlama yapan hocanın, yaptığı planlardan 1-2 hafta sonra ''rahatsızım görevi bırakmak istiyorum'' diyebilecek olması bana çok mantıklı gelmiyor. Eğer öyleyse de geçmiş olsun, Allah uzun ömür versin.

Beşiktaş Ertuğrul Sağlam'ın görevine son verdikten sonra Mustafa Denizli ile şampiyon olmuştu. Bu şampiyonluğun pozitif futboldan kaynaklandığını söylemek güç. Şans, taraftar inancı ve son haftalara girilirken avantajlı olmanın konsantresi ile şampiyonluğa ulaşmıştı Beşiktaş 2008-2009 sezonunda. Bu şampiyonluğun Mustafa Denizli mucizesi olduğunu söylemek güç olur. Beşiktaş 2009-2010 sezonuna önceki sezon 2 kupayı müzesine götürmüş bir takım olarak başlasa da aşırı defansif futbolu ve ileride oynayan oyuncuların son vuruş beceriksizlikleri bu sene Beşiktaş'ı şampiyonluktan uzak tuttu. . Mustafa Denizli'nin en büyük özelliği olan ''oyuncuları maça hazırlama'' konusunun ekmeğini çok yediğini söylemek mümkün olmadı bu sene. Eğer ki takım biraz şampiyonluk potasına girip orada iddalı olabileceğini gösterseydi, Mustafa Denizli'nin konuşmaları efektif bir biçimde yarar sağlayabilirdi. Fakat hiç top oynamayan bir takımın sadece motive olmasıyla maç kazanması da beklenemez.

Mustafa Denizli'nin başarılarını burada tartışmak doğru değil. Kariyerinde neler yaptığı ortada. Fakat 2008-2009 sezonunda Beşiktaş'ı hem ligde şampiyon hem de kupada yapmış olsa da bana göre Beşiktaş ile kimyası hiç uymadı. Mustafa Denizli'nin ''Kontrollü futbol'' temalı oyun anlayışı bu takımda mümkün olmadı. Bence hocanın takımı bırakması ya da gönderilmesi Beşiktaş adına olumlu bir olay oldu. Mustafa Denizli'nin takımı kontrollü futbol oynatmak uğruna, yolunu kestiğini düşünenlerdenim. Beşiktaş bu ülkenin 3 büyük takımından biri ise, o zaman kendi liginde bu kadar kontrollü ve defans anlayışlı futbol oynayamaz. Bu siyah-beyaz renklerin doğasına aykırı.

Hiç yorum yok: