28 Mayıs 2010 Cuma

Platini vs Erzik


Euro 2016 ev sahipliği için finalde her ne kadar İtalya'da olmuş olsa aslında finalin Türkiye ve Fransa arasında geçeceği önceki oylamalar ve uefa'nın raporlar doğrultusunda yaptığı açıklamalarda belliydi. Şenez Erzik'in Platini'nin adamı olduğu, onun dediklerini ve yaptırmak istedikleri konusunda sadık kaldığını çok okuduk. Ama buna hiçbir zaman inanmadım. Bir insan milliyetçi olmasa bile girdiği her organizasyonda ülkesi adına doğru olanı yapmak ister. Hele ki yarıştığınız kulvarda Fransızlar varsa!

Bu doğrultuda finalde Fransa ve Türkiye yarıştığında, aslında uefa delegelerini ikna etme olayı sadece hazırlanan raporlara ve prezentasyonlara bağlı değildi. Uefa'nın en üstündeki iki adamı Platini'nin Fransız olması ve Şenez Erzik'in Türk olması bu yarışın daha farklı bir boyut kazanmasını sağladı. Platini futboldan gelme biri. Yani o futbolcu çingeneliğine sahip. Şenez Erzik'in yüzüne gülüp de nereden ne koparırım, nasıl oy alırımı kovalayan bir görünümü var. Aslında tarafsız gibi görünüp Şenez Erzik'in de öyle olmasını isteyen tavırları tamamen bir oyun. Şenez Erzik bir gerçek ki Platini'nin sahip olduğu yetkilere sahip değil. Platini sadece konumundan ve yine sadece Fransız olmasından dolayı bile oy verecek kişileri daha çabuk etkileyebilir. Şenez Erzik de bir avrupa ülkesi olmayan(!) Türkiye'nin UEFA'da bir temsilcisi, UEFA asbaşkanı.

Şenez Erzik'in oylamadan sonra ki sinirli tavırları kesinlikle Platini'nin adil gibi görünen ama içten pazarlıklı tavırlarınaydı. O yüzden Şenez Erzik ''UEFA başkanı için iyi bir sonuç değil'' diyerek Platini'ye gönderme yaptı. Şenez Erzik'in demek istediği; Türkiye'nin sadece 1 oyla Fransa'ya kaybederek, aslında içten pazarlıklı olan Platini'nin o kadar oyunlarına rağmen ev sahipliğini zorla kazanmasıydı. Platini'ye selam olsun.

Hiç yorum yok: