13 Eylül 2010 Pazartesi

Misimovic


''Bundesliga'da boşnak rüzgarı'' adlı yazımda Dzeko ve Misimovic'in ne kadar büyük oyuncular olduğunu yazmıştım. Yazıyı yazdığım dönemler Misimovic'in Galatasaray'a gelme ihtimali falan yoktu. Dedikoduları bile çıkmamıştı. Açıkcası dedikodularının çıktığı dönemde bile inanmak güç gelmişti. Tek umut Wolfsburg'un Diego'yu takıma katmasıyla varolabilirdi. Galatasaray taraftarı uzun süre bu transferin gerçekleşmesini bekledi ve sonunda transfer gününün en son günü Misimovic'in Galatasaray'a geldiğini öğrendik.

Misimovic'in top tekniği bir Lincoln değil ama profesyonelliği Lincoln'un bayağı bir üstünde. Fiziksel açıdan Lincoln'e göre daha kuvvetli. Topu saklama becerisi yine Lincoln'den daha üstün. Boşnak futbolcular, Brezilyalı oyunculara göre Türkiye liginde daha çok iş yapabilme potansiyeline sahipler. Fizik olarak onlardan daha üstün oldukları bir gerçek. Ülkemize daha yakın bir coğrafyadan geliyorlar. Alışma süresi yok denecek kadar az. Boşnak futbolcuların ortak özellikleri hepsinin belli bir top tekniğinin üzerinde olması ve savaşcı olmaları. Fiziksel açıdan hepsi bir standartın üzerinde. Misimovic, Duran toplarda hakikaten çok yetenekli bir oyuncu. Oyunu okuma özelliği muhteşem. Hep agresif ve dikine oynamaya çalışan bir futbolcu.

Bugün Misimovic'i izleme fursatı bulacağız. Bence Galatasaray'ın son zamanlarda yaptığı en isabetli transfer. Bundesliga asisst kralını getirip, onun iş yapmama ihtimalini konuşmak sadece kıskançlığın göstergesi olabilir. Önünde oynadığı Dzeko ve Grafite gibi isimleri gol kralı yapan Misimovic kesinlikle Baros'a da gol kralı olma konusunda büyük katkılar sağlayacaktır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

zazik olmaz