16 Ağustos 2011 Salı

Emmanuel Eboué !


İyi bir oyuncu olduğunu Arsenal taraftarlarının pişmanlıklarından anlamak zor değil. Kötü bir oyuncuyu kimse 2005 senesinden beri Arsenal'de tutamazdı zaten. Üstelik Galatasaray bu oyuncuyu futbolculuk döneminin son döneminde transfer etmedi. Bir futbolcunun en verimli olabileceği yaşlarda transfer etti. Yönetimi bu konuda kutlamak gerekir. Kendisi 28 yaşında, 2005 senesinden beri Arsenal ile 200 üzerinde maça çıkmış. 2004'den beri Fildişi sahilleri'nde de oynuyor. Milli takım formasıyla 61 maça çıkmış 2 golü var.

Sabri'yi ortasahada değerlendirmek isteyen Fatih Terim'in çok işine yarayabilecek bir tarzı var. Sabri kadar çabuk, top tekniği Sabri'den biraz daha iyi ama Sabri'den bir bek olarak artısı fiziğini iyi kullanabilmesi. Bek oyuncularının kondisyonlarını tartışmaya gerek yok. Doğal olarak bu konuda üst düzey olmalılar ki kanatları çalışır hale getirebilsinler. Bu yüzden Eboue için kondisyon ve fiziğini iyi kullanabilen ve savaşcı özellikleri olan bir futbolcu diyebiliriz. Defanstaki partnerleri büyük bir olasılıkla Hakan Balta, Servet, Ujfalusi olacaktır. Teker teker incelendiğinde de 4'lü olarak bakıldığında da umut verici gözüken bir defans çizgisi kurdu Galatasaray.

''Galatasaray Avrupada bile yok gereksiz transfer'' diyenler, hedefsiz takım taraftarlarıdırlar. Bu sene Avrupada olmamak demek ''seneye de olmak istemiyoruz'' demek değil. Bu yüzden son derece faydalı bir transfer. Kimya uyuşursa en az 4 sene Galatasaray'da oynayabileceğini düşünüyorum. Hayırlı olsun.





Hiç yorum yok: