10 Ağustos 2011 Çarşamba

Büyük kaptan Arda Turan!


''GS FORMASINI ÇIKARDIĞIN AN ARTIK BİZDEN DEĞİLSİN''. Bu lafı söyleyenler Metin Oktay'ın ''Galatasaray'da gitmek isteyen gönderilir, hep öyle olmuştur'' lafını dillerinden düşürmezlerken Metin Oktay'ın da Avrupada oynadığını ve Galatasaray'ı 1 senede olsa bırakmış olduğunu düşünmeliler.

Bir kere üst paragrafın ilk cümlesindeki sözü yediremiyorum. Çıktığı maçlarda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını, sezonda 3 hoca ortalaması tutturan yönetimlere karşı asisst ve gol istikrarını bozmadığını, parçalının kıymetini, renklerimizin asaletini her durum ve şartta bizlere hatırlattığını, yabancı futbolcuyu el üstünde tutarak onu ikinci plana atmamıza rağmen bize sırtını uzun süre dönmediğini ve hatta top toplayıcılığından Hagi'nin golünde nasıl heyecanla zıpladığını düşününce içim parçalanıyor. Bana kim der ki Arda sahaya çıktığı zaman ''takım kazanmasa da olur'' diye oynadı?

Basın ve yönetimin aptallıklarına rağmen hala dimdik ve ayakta durabilen, her an Galatasaray sevgisinden bahseden bu genç futbolcuya nasıl gidiyor diye küfürler edebilirsin ki?

Elano'lar, Keita'lar, Lincoln'ler takımdan giderken ağlayan, ''nasıl gider bu'' diye zırlayan taraftar Arda gidince ''Bizden biri değildir'' gibi cümleler kuruyor. Elano daha mı fazla katkı sağladı. Senelerce takımda yatarak milyon dolarları cebe atan hırsızları el üstünde tutarak, mağlubiyetlerden sonra ağlayan, sokağa çıkamayan büyük Galatasaray sevgisini içinde her daim hissedebilen bir futbolcuya, takımdan ayrılırken sırtını dönmek niye? hem de takıma milyon eurolar kazandıran birine?

Arda'nın Avrupada oynama hayalini gerçekleştirmek üzere, takıma büyük paralar kazandırarak ayrılması bana hiç dokunmuyor. Ben tam tersi Galatasaray'ın alt yapısından çıkmış bir futbolcunun Avrupa piyasasında neler yapabileceğini ve bizi nasıl temsil edeceğini görmek istiyorum. Şüphem yok ki bizi %100'ü ile temsil edecek.

Yani; ''GS FORMASINI ÇIKARDIĞIN AN BİZDEN DEĞİLSİN'' diyen aptal Galatasaray'lı. Emin ol o La liga'da maça çıktığında da bizden biri olduğunu futbolu ile kanıtlayacak ama sen 3 formayı üst üste giysen de hiç bir zaman bizden olamayacaksın.

Hiç yorum yok: