18 Ağustos 2011 Perşembe

Olympiakos - Galatasaray


Evet ilk dakikada yenilen gol Galatasaray için maçın düzenini bozmuş olabilir fakat buna sığınmak saçma olur. Fatih Terim savunmayı önde kurarak topa rakip sahada hakim olma düşüncesini takıma benimsetmeye çalışıyor, bu çok açık. Tıpkı Mourinho'nun Real Madrid'e yapmak istediği şey gibi. Bu konuda Mourinho daha şanslı gibi çünkü elinde ''zıpkın'' gibi 2 stoper Pepe ve Carvalho var. Gökhan Zan ve Servet ile savunmayı önde kurmak ''risk'' kelimesinden daha kuvvetli bir kelime ile tanımlanabilinir. Fiziksel olarak yeterli gözükseler de arkaya atılan toplarda rakibi yakalamak değil anca kovalamak ile uğraşabilirler. Dün ilk dakikada yenilen gol de bunun göstergesiydi aslında.

Yeni transferlerin takıma katılmasıyla Fatih Terim önde savunma kurma olayına daha umutlu bakabilecektir. Gökhan Zan'ı kulübeye çekerek Zan'dan daha süratli ve yırtıcı olabilen Ujfalusi'yi sağ bek de değil stoperde kullanarak Servet'in partneri haline getirecektir. Bu durum nispeten stoperlerin arkaya atılan toplarda daha derli toplu olmasını sağlayacak ve bu mevkide oyanayan arkadaşların savunmayı daha ileride kurarak oyunun daha içinde olmalarına olanak verecektir.

Bu maçta tek kusurumuz tabi ki yavaş stoperlerin savunmayı ileride kurmaları değildi. Göbekte oynayan Melo, Selçuk ve Sabri'nin sürekli pres yapan Olympiakos takımına karşı topu kendilerinde tutamamaları da büyük bir problemdi. Bu yüzden Fatih Terim Sabri'nin yerine orta sahada Selçuk ile daha sağlıklı top yapabilecek ve oyunu yönlendirecek bir oyuncu istiyor. Sabri zorlu deplasmanlar da, ya da oyunu daha fazla kendi sahamızda kabul edebileceğimiz rakiplere karşı ortada oynayabilir fakat dün oynanan maçta pres yapan takıma karşı pek başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Melo'nun da o mevkide iyi top yaptığını söyleyemem fakat fiziği ile defansın sigortası rolünü üstlendiğinden Sabri'nin yerine yani Selçuk'un yanına topla daha iyi bir futbolcu olmalı diye düşünüyorum.

Haftaya Real Madrid maçı sonrası takımla ilgili daha sağlıklı ve mantıklı yorumlar yapabileceğimize inanıyorum. Fakat savunmayı önde kuracak oyunculara sahip olmamamız (en azından dün) ve ortasahada topu tutabilecek ve yönlendirecek oyuncu sayısının az olması (sadece Selçuk), dün maçı kaybetmememize neden oldu.

Hiç yorum yok: