18 Temmuz 2012 Çarşamba

Amrabat, Terim ile Olur.



Amrabat; süratli, kuvvetli, çabuk, skor üreten - ürettiren meziyetleri olan bir oyuncu. "Neymiş bu adam be?" diyebilirsiniz. En büyüklerde oynamamasının en büyük nedeni, onu şu zamana kadar yönlendirebilmiş bir hocayla çalışamamış olması.


Nefret ederim 2000'deki Fatih Terim'in Galatasaray'ından her defasında örnek vermekten fakat o kadrodaki oyuncuların potansiyelini ortaya çıkaran Fatih Terim ile beraber, Türk Futbolu tarihinin en büyük zaferlerinden birisini yaşadı. Daha yeni geçen sezon Melo, Selçuk İnan, Engin Baytar, Elmander ve daha sayabileceğimiz bir çok oyuncunun rakamlarının nasıl tavan yaptığını gördük. Bu konuda şüphesiz ki Fatih Terim'in payı çok fazla. 


Amrabat'ın en büyük eksikliği yazının başında yazdığımız artılarının yanında oyun içindeki yanlış tercihleri ve bencil oyun yapısı. Skor üreten - ürettiren yeteneklerinin olduğundan bahsettik fakat bu yeteneğini her zaman doğru kullanabildiğini söylemek mümkün değil. Fatih Terim'in, Amrabat'ın pas ve oyun içindeki yönlendirici tercihlerini geliştireceğinden hiç süphemiz yok. 


Ek olarak Hasan Şaş gibi, zamanında onun oyun karakterine çok yakın bir şekilde oynamış bir antrenörün de, Amrabat'a katkısı olacaktır. Nelerden vazgeçip, neleri tutması ve geliştirmesi gerektiğini ona en iyi anlatacak kişilerden biri Hasan Şaş.




Hiç yorum yok: