20 Temmuz 2012 Cuma

Favorilerden Beşiktaş




Hani derler ya, "formayı koysan ilk 3'e oynar." Beşiktaş forması da öyle bir forma. Beşiktaş, ligimizde çıktığı her maça galibiyet için çıkan bir takım.

Bu seneki mali sıkıntıların tavan yapışından dolayı kadro kalitesinin kısıtlanması, Beşiktaş'ı sadece Fenerbahçe ve Galatasaray'dan daha az favori yapar. Fakat unutulmamalıdır ki favorilerden çıkarmaz. 

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin geçen sene başarılı olmuş kadrolarına takviyeler yapmaları, tabii ki bu takımları diğerlerinden daha favori yapar. 

Samet Aybaba eğer Beşiktaş'ın genç oyuncularını forma savaşı içinde tutabilirse, bu kadro beklenildiği kadar ligi kötü yerlerde bitirmez. Hatta zirveye ortak bile olabilir. Geçen seneki Beşiktaş'tan bu seneki Beşiktaş'ın kadro kalitesini tartışabiliriz fakat kadro verimliliğini henüz bilmiyoruz. Genç oyuncuların, usta oyuncularla olan forma rekabeti yeterli seviyede tutulup, arkadaşlık ve dayanışma gerekli seviyeye çıkarılırsa, bu forma zaten hakkını verir. 

Beşiktaş için söylenen "bu kadro ile zor, Galatasaray ve Fenerbahçe ile yarışamazlar." söylemleri sadece teori. Bu Beşiktaş kadrosunun geçen senekinden daha verimli işler yapabilecek olması ise, bu teorinin olumlu ve bize göre gerçekci yanı. 

Hiç yorum yok: