24 Temmuz 2012 Salı

Zeki Önder Özen




Hepimizin severek dinlediği, izlediği ve okuduğu futbol adamları vardır. Bazısını aynı takımı tuttuğumuzdan dolayı takip ederiz, bazısını doğru konuştuğunu düşündüğümüzden, bazısını ise eğitici bulduğumuzdan.

Önder hoca, en son Bugsaş sporu çalıştırıyordu, yanlış hatırlamıyorsan ondan önce de Hacettepe'de teknik direktörülük yaptı. Daha da öncesinde Fenerbahçe'de yardımcı antrenörlük görevindeydi.

Yine sahada direkt olarak etki yapmasını izlemek belki futbol için doğru olandır fakat, uzun süredir herhalde kimse onun kadar doğru ve eğitici konuşan bir spor adamını televizyonda görmemişti.

Kendisini izlerken futbol adına öğrenilen şey o kadar fazla ki... Oyunu bilen, belki ondan da daha iyi bilen insanlar televizyonlara çıkmıştır, çıkıyorlar. Fakat bu kadar yüksek oyun bilgisinin yanında, bu kadar güzel ifade edebilme yeteneği de eklenince, hoca konuştuğunda insan kendini televizyon karşısından alamıyor.

Sadece futbolun taktik-teknik yanı değil, aynı zamanda oyuncu sağlığından antrenman yüklemelerine, kulüp yönetiminden oyuncu seçimlerine kadar çok geniş yelpazede kendisinden bilgi toplanıyor.

Bu denli kaliteli spor adamlarını televizyonlarda görmek -fazla iyimser bir cümle gibi dursa da- futbolumuz adına çok umut verici. İnsanların doğruları görmesi, öğrenmesi ve algılaması adına köprü oluşturabilecek bu kalitedeki isimler, keşke daha fazla ekranlarda, radyolarda, gazetelerde olsalar.

İzlemek isteyenler, kendisi bu aralar saat 20:00'de NTVSPOR'daki Kamp Günlüğü programına çıkıyor. Şiddetle tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok: