1 Eylül 2023 Cuma

Hassas Oyuncular & Ön Yargılı Tribün

 Son dönemde takımdan ani bir şekilde ayrılan Yunus ve Berkan'ın, taraftarların baskısından dolayı bu kararı aldıkları söyleniyor. Hatta Emin Bayram'ın da bu yüzden ayrılma talebini yönetime ve hocaya ilettiği de haber yapıldı. Her şeyi anlamakla beraber, oyuncular tarafından bu işin fazla hassaslaştırıldığını düşünüyorum. 

Oyuncuların kadro seçimlerinde yer almamaları, takımdan ayrılmaları için bir neden elbette olabilir. Sürekli birinci adam olmayacaklarını hissetmeleri başka takımlara geçişlerinde bir etken olabilir.




Ancak benim daha çok takıldığım, bu oyuncuların taraftarlar tarafından da çok sahiplenilmediklerinden dolayı ayrılmaya sıcak baktıkları haberleri. 

Futbolcuların bu kadar hassas olmaya hakları olmadığını düşünmekle beraber, gelen şansları da yeteri kadar kullanamadıkları da bir gerçek. 

Bu konuda örnek gösterilecek mevcut oyuncu kesinlikle Kerem Aktürkoğlu'dur. Yetenek olarak Yunus'un gerisinde olmasına rağmen, her senaryoda çok güçlü kalmayı başarabildiğinden dolayı, takımda her maç yerini sağlamlaştırdı. 

Futbolcular savaşcı olmak zorunda. Eğer çıkan iki haberden, tribünden gelen iki kötü sözden kırılıp performans gösteremeyeceklerse ve bu yüzden ayrılmaya sıcak bakıyorlarsa zaten büyük takımda olmamaları gerektiğini düşünüyorum. 

Mental olarak saha içi ve dışında güçlü kalabilmek, yetenekten daha değerli olabiliyor. Yetenekleri sergileyebilmek için, bazen de seslere kulak asmamak gerekiyor. Elbette tribün baskısını yemek ve sonra gerçek performansını sergilemek çok zor ama pes edip bırakmak da bir o kadar güçsüzlük.

Yine de Berkan'ın işine odaklanıp elinden geldiğini düşünüyorum ama gitmek yerine kalıp Şampiyonlar Ligi'nde kulübede olması bile kariyeri için daha iyi olabilirdi. Savaşmaya devam etmesini isterdim. 

Bir iki cümle de tribünlere. Bazı oyuncular gerçekten ağızlarıyla kuş tutsalar tribünlerden onay alamıyorlar. Ön yargılı yaklaşılan oyunculara bakış açısını değiştirmek çok zor oluyor. Saha içinde oyuncuları rahat hissettirmek oyuncunun performansını arttıracağı gibi takıma da pozitif dönecektir, tribünlerin bu konuda daha organize olması takımın yararına olacaktır. 


Hiç yorum yok: