4 Eylül 2023 Pazartesi

VECINO YANGINI

Her basın toplantısında dile getirilen "Direk gelip katkı sağlayacak bir 8 numara" tanımına asla uymayan bir isim olan Vecino dün Galatasaray ile anlaştı haberleri hepimizin tepkisini çekti.

Bu tepkide beklentinin yüksek olmasının payı olsa da, çoğumuzun tepki gösterdiği nokta, oyuncunun yaşı, son 2 senede ilk 11 sayısının azlığı, sakatlık geçmişi ve maliyeti. 32 yaşındaki bir oyuncuya 2 milyon üstü 2+1'den sözleşme yapmak büyük saçmalık. Bu durumda en azından yerli olan Berkan'ın takımda tutulması daha mantıklı olmaz mıydı?

Çok samimi söylüyorum ki hiç transfer yapılmaması bile bu transferden daha karlı olacaktır. 

Bu konuda Galatasaray taraftarının duruşunu taktir etmemek de olmaz. Diğer çoğu kulübe göre "vardır bir bildikleri" demeyip, transferin olumlu olumsuz yanlarını tartıp tepki göstermek, kısacası biat etmemek Galatasaray'ın en büyük gücü diye düşünüyorum. 

Akıl koyarak ses çıkarmak, daha iyisi için hep arayışta olmak, önüne koyanı düşünmeden kabul etmemek belki de Galatasaray'ı diğer kulüplerden ayıran en büyük özelliği. 

Teknik taraftan bakacak olursak, Daha geçmiş sezon bitmeden takımın en eksik bölgesinin daha dinamik bir 8 numara olduğu aşikardı. Hatta ilk yapılacak transferin bu olacağı söyleniyordu. Son gün Vecino isminin çıkmasındaki tepki de bundan. Oyuncuya her şeyi diyebiliriz belki ama kesinlikle tempolu diyemeyiz. Oyuncunun prime dönemi bile şu an Galatasaray'a geliyor olsa yetersiz olarak nitelendirilirdi. Oyunun iki tarafını oynayamayan, artık gözden düşmüş temposuz bir isim. Yanlıştan dönülmüş gözükülüyor, umarım doğrudur. 

Hiç yorum yok: