27 Eylül 2023 Çarşamba

istanbulspor - Galatasaray


Bu seneyi anlayabilmemiz için geçen sezonki Galatasaray'ın organizasyonunu iyi anlamamız gerekiyor. Galatasaray geçen sezon ön alan baskısını kusursuza yakın yaptı ve karşılığını şampiyonlukla aldı. Icardi'nin liderliğinde, Mertens - Kerem - Rashica'nın rakip kaleci ve stoperlere muazzam press'i ve dönen topları da Torreira gibi bir oyuncunun toplamasıyla rakiplerine çoğu maç nefes aldırmadı.

Bu sezon kadro değişti. Galatasaray çok daha yetenekli bir kadro kurdu. Ziyech ve Zaha'nın forma girip kadroya girmesiyle bu ön alan baskısını geçen seneki gibi bekleyemeyiz. Şu an geçen sezon kadroda olan oyuncular bile oseviyeye çıkmış değil.

Dolayısıyla Galatasaray'ın başka bir oyuna geçmesi şart. Sezon başladıktan sonra farklı bir stratejiye geçiş ne kadar olur bilinmez ama İstanbulspor maçında gördük ki Galatasaray kapalı savunmalara karşı seti yeterli oynayamıyor. Bu geçen sezon da böyleydi. Üzerine gelen, baskı kuran takımlara karşı kaptığı toplar ile çok daha etkili Galatasaray. 

Galatasaray eminim ön alan baskısını yeniden canlandıracaktır ve geçen sezon kadar olmasa da bir seviyeye getirecektir ancak bu oyunun yanına bir oyun daha eklemesi gerekir. 

Eminim Okan hoca da bunun farkındadır ve şu an mesaisinin büyük bölümünü buna ayırıyordur.

Aynı zamanda henüz fiziksel olarak peak noktasına ulaşmaya takımın, 3 günde bir maç yapması ve zeminin tarlaya yakın olması da maçı zor soktu. 

Uzun lafın kısası; press oyununun yanına bir de pas oyununun üzerine düşülmeli ki özellikle Rams Arena'da olmayan maçlar için de bir plan geliştirilmeli.

Pas oyunu denilen aslında sürekli topa sahip olma anlayışından daha çok, sete oturulduğunda organizasyonun güçlendirilmesi ve daha kalıpları belli hücumlar geliştirilmesi. Galatasaray'ın artık birden fazla stratejiye ihtiyacı var.


Hiç yorum yok: