7 Temmuz 2011 Perşembe

Futbol değil tiyatro izlemişiz!


Öncelikle şike iddialarına ''olumlu'' yaklaşıp işin sonunun sıkıntılı bir hal almayacağını düşünenlerle aynı görüşte değilim. Olay, yeni bizlere duyurulduğunda ben de bu iğrenç durumun sadece bir iddiadan ibaret olmasını dileyenlerdendim. Fakat mahkeme şüpheli iddialar ile 18 kişiyi tutuklu yargılama kararı almaz. Yani; işin içinde öyle güçlü kanıtlar ile öyle çirkin olaylar var ki bu adamların hepsi tutuklandı.

Daha önceden izlediğiniz bir filmi bir daha izlemek, ilk izlediğiniz zamanki kadar heyecan vermez. Hangi sahnede neyin olacağını iyi bilirsiniz. Hatta arkadaşlar arasında film mevzusu açıldığında ''izlemediysen anlatmayayım'' cümlesi çok kullanılır. Kimse sonunu bildiği filmi iştahla seyredemez.

Futbol birçoğumuzun hayatında o kadar çok yer kaplıyor ki..

Büyük bir maç hayal edin. Bu maçlar genellikle 1 ay önceden, arkadaş grupları arasında konuşulmaya, basının olası senaryolar çizmesiyle yeşillenir. Maç gününe kadar tartışmalar, skor tahminleri, ilgili maçla ilgili sabaha kadar süren programlar. Maç gününe 1 gün kalır, siz yatağınıza yatar o maçı sahaya çıkacak futbolcular gibi beyninizde oynarsınız. Mevkiye göre oyuncu kıyaslamaları yaparsınız. Muhtemelen geç uyursunuz. Maç günü gelir. Maça gidilmeyecekse, maçtan saatler önce yayınlanmaya başlayan programlar izlenmeye başlanır. Telefonlar susmaz. Maça gidilecekse zaten anlatılamayacak kadar büyük bir heyecan. Düdük çalar hayat durur. O 90 dakika nasıl geçer bir siz bilirsiniz. Maç biter tekrar telefonlar susmaz. Verilen verilmeyen penaltılar, kavgalar, şakalaşmalar.. Ertesi gün olur. Kaybettiyseniz yüzünüz asık, kazandıysanız sıradan bir güne göre çok neşeli. Maç bittikten sonra en az 1 hafta daha bu maçlar konuşulur.

Sonra bir anda düşünün ki bu oynanan maçın aslında ne olacağı, kimin kazanacağı, kimin kaybedeceği önceden planlı.. Kaybettiğiniz zamanın, hayatınızdan çalınan vaktin farkında mısınız? Bunun adı aldatılmaktır.

Tutuklu yargılanacak çoğu kişinin sağından solundan ya da en içinden Fenerbahçe kulübüyle alakası vardır. Bu da gösteriyor ki kolay bir süreç beklemiyor Türk futbolunu ve Fenerbahçe'yi. Kendi tuttuğum takımın da adı bu söylentilere karışıyorsa onun da hiç düşünülmeden düşürülmesini isterim. Çünkü hayatımızdan çalınan vakit hiçbir şeyden daha kıymetli olamaz. Taki ne zaman aldatılmadan saf ve temiz futbol izleyeceğiz o zaman Türk futbolu hakkettiği yerlerde olacak.

Hiç yorum yok: