11 Temmuz 2011 Pazartesi

Galatasaray Avusturya kampı oyuncu değerlendirmeleri


Takım yaklaşık 10 gündür Avusturya'da yeni sezon hazırlıklarında. Burada Fatih Terim önderliğinde 2 tane hazırlık maçı yaptı.

İlk maçını amatör küme takımlarından Türkiyemspor ile oynayan Galatasaray maçtan 2-1 üstünlükle ayrıldı. Bu maçta oyuna sürülen oyuncular, seneye takımda kalıp kalmayacağı tam anlamıyla belli olmayan futbolculardan oluştu.

Kalede Ufuk Ceylan başladı ilerleyen dakikalarda yerini Eray'a bıraktı. İkisi de birbirine benziyor bence. Güven verdiklerini söylemek güç.

Bu maçta stoper mevkinde Gökhan Zan ile Semih Kaya ilk 11'de başladılar. Şunu söylemekten eminim ki Gökhan Zan bu takımda yedeğin yedeği olabilir ancak. Yediğimiz golde %100 hatalı olmasına karşın rakibe başka pozisyonlar yaratmakta da gayet başarılı hareketlerde bulundu. Semih Kaya için ise bu takımda rahat ilk 18'e girer. Kademe anlayışı genç yaşına rağmen iyi. Yani asıl stoperlerimiz olan Servet ve Ujfalusi'nin olası sakatlığı durumunda Gökhan Zan yerine Semih'in oynamasını isterim.

Sağ bekte Serkan Kurtuluş oynadı bu maçta. Güzel bir de gol attı. Çok üstün yetenekleri olmamasına rağmen Sabri'nin yedeği olabilir. Çabukluk sıkıntısı olduğunu gözlemlemedim fakat oyun bilgisinin daha gelişmiş olması lazım. Sabri'den oyun bilgisi daha az demiyorum ama ondan tecrübesi az. Ayrıca beğenilmeyen Sabri, çabukluğu ile oyun bilgisindeki zaaflarını kapatabiliyor.

Sol bekte Çağlar Birinci'yi gördük. Ben bu çocuktan umutluyum. Çabuk ve pozisyon bilgisi iyi. Kademe anlayışı var. Ama sağ ayağı ile ayak içi pas bile veremeyecek durumda. Çok yetersiz sağ ayağı var. Lazım mı? evet sol ayağı kadar olmasa da isabetli şut çekecek kadar sağ ayağı olması gerektiğini düşünüyorum. Bence Hakan Balta'dan sol bek özellikleri konusunda artısı var. Daha çabuk ve diri. Ataklara daha çok katılıyor.


Orta sahada oyuncu değişiklikleri yaparak Musa, Yekta, Okan, Aydın, Mustafa Sarp, Ceyhun Emre Çolak, Ayhan'a bu maçta şans verdi Fatih Terim. Mustafa Sarp ve Ceyhun Gülselam dışındakiler sezona daha hazır değiller. Okan ilk defa formasını giydiği takımımıza genç yaşına rağmen faydalı olabileceğini gösterdi. Çok yetenekli. Daha sezonun başında olmamıza rağmen bu 2 oyuncunun hazır gözükmesi enteresan. Kendilerine tatil döneminde iyi baktıkları çok belli.

Maça Anıl Dilaver ve Mehmet Batdal forvet ikilisiyle başladık. Batdal kesinlikle yetenekli ama iyi yönlendirme yapılması lazım. Topu oynama tercihleri hep yanlış. Vurulmayacak zaman vuruyor, vurulacak zaman gereksiz paslar atıyor. Tercihlerini doğru yaparsa takımın değişilmez yedeği olur ileride de formayı kapabilir. En azından bu yeteneği var. Anıl Dilaver bildiğimiz gibi. Bana göre forvette olması gereken özelliklere sahip, forma şansı bulması lazım. Hangisinin bu sene takımda kalacağını çok merak ediyorum. İkisinin de kendine has özellikleri var. İhtiyaca göre karar verecektir hoca.


2. Maçı Unterhaching ile oynadık. Maç 1-1 eşitlikle bitti.

İlk 11'de Stoperler Ujfalusi ve Servet'di bu maçta. 2 oyuncunun rölantide oynadığını gözlemlememe rağmen takımdaki en iyi 2 stoperin bu iki oyuncu olduğunu söylemek güç değil. Açıkcası Servet şu anda Ujfalusi'den daha hazır. Ama ikisinin iyi ikili olacağını görebiliyorum.

Sol bekte Hakan Balta'yı gördük. Hakan aynı Hakan. Atağa çıkmaya çekinen bir yanı var hep. Şu hazırlık maçında bile korkusuzca ileri gidip golü kovalayan, takımın atak pozisyonlarına zenginlik katmayı düşünen bir oyuncu görüntüsünden uzak. Ve bence en kötü huyu topu çok çabuk kaybetmesi.

Sağ bek bizim çocuk Sabri. Enerjik, istekli. 1 gol pası var. Balta'nın aksine çoğu atakta oyunun içinde.

Orta sahada Ceyhun Gülselam, Yekta Kurtuluş, Culio ve Pino ile başladık. Yekta futbolu çok iyi biliyor. Oyun görüşü bir yerli oyuncuya göre çok fazla. Ayağı biraz daha sağlam basarsa yere ilk 11'de çok şans bulur. Culio henüz hazır değildi. Fakat takımda kalması gerektiğini düşünüyorum. Ortasahamızda top fiziğini bilen ender oyunculardan. Ceyhun hakkında yorumum pozitif. Güzel paslar atmaya çalışıyor. Fiziği ile yıldırıcı bir yanı var. Fakat kazandığı topu tutmayı beceremiyor. Çok aceleci davrandığını gözlemledim. O bölgede aceleci olmak yerine ''çabuk'' olmak gerekir. Pino her zamanki gibi çabuk fakat o da acelecilerden. Hocanın ne kadar vereceğini merak ediyorum. 2. yarıda Arda, Selçuk, Kazım'ın bu bölgeye girmesiyle bir anda ortasahayı domine eden bir takım moduna büründük. Selçuk İnan bu takımın değişmez oyuncusu. Yetenekleri Avrupada oynamaya fazlasıyla yeterli. Topu alışı, dönüşü, ufak dokunuşları, pasları, mücadelesi kesinlikle komple bir ortasaha oyuncusu olduğunun göstergesi. Bu takıma Drogba gelmiş olsaydı bile en iyi transferin kendisi olduğunu benim gözümde değiştirmeyecekti. Yerli en iyi ortasaha oyuncusu! Arda 20 dakika sahada kalabildi. Bu süreçte çok faydalı olamasa da yaptığı zarif hareketlerle kalitesini gösterdi. Aldığı darbe ile yarıda bıraktı. Allahtan ciddi bir sakatlığı yok. Kazım Kazım için ise diyebileceğim çok bir şey yok. Gerek fiziği, gerek top becerisi ile ilk 11 oyuncumuz olur. Çok tutuyorum kendisini. Maçtada tek golümüzü attı.

Forvete Stancu ve Baros ile başladık bu maçta. Baros her zamanki gibi sitekli ve her pozisyonu kovalayan yapıda. Söyleyecek bir şey yok üst düzey forvet oyuncusu. Stancu'da seneye bu takımın bir parçası olabilecek düzeyde oynadı bence. Hocaların kararı çok zor olacak. Stancu teknik ve mücadeleci bir oyuncu. En kötü ihtimalle kiralanmasını isterim kendisinin. Hemen harcanacak bir yetenek değil. 2. yarıda Elmander oyuna girdi. Adam 2 ayağını da muhteşem kullanabiliyor. Fizik gücü yüksek. Baros ile 2'sini sahada göremedik henüz fakat ikisi aynı anda oyunda olursa rakip stoperlere çok sıkı bir kardiyo antrenmanı yaptırırlar. Zira yerlerinde hiç durmayıp, en ufak pozisyonu bile sonuna kadar kovalayan yapıdalar.

Gözlemlerim bu yönde. 2. kamp döneminde yapacağımız maçlar kuşkusuz çok daha net yorumlar yapmamızı sağlayacak.







Hiç yorum yok: