12 Eylül 2011 Pazartesi

İ.B.B - Galatasaray

Fatih Terim Fatih Terim ise dünkü maçta çıkardığı 11'e göre oynatmak istediği sistemin uymadığının farkına varmıştır. Evet, büyük takımsan rakibe göre taktik değiştirmek zorunda olmamalısın, doğru. Fakat büyük hocaysan ve büyük takımın başındaysan elindeki kadroya göre bir taktik yapmak zorundasın. Dün çıkan 11'e göre oynatılmak istenilen sistemin uymadığını çok açık gördük. Elindeki oyuncuların oyuncu karakterlerine göre doğru taktiği bulmak Fatih Terim'den beklenen. Ortasaha'da Sabri ve Melo var ise (teknik kapasiteleri vasat oyuncular) ve sen servis yapma işini sadece Selçuk İnan üzerinden oynayacaksan, tek forvet çıkma lüksün yok. Hem ileride tek oynayan forvet kaybolur hem de oyun kurmaya çalışan Selçuk'a top ayağına geldiği anda 3 adam basar. Alternatifleri olan bir kadro olduğumuz doğru fakat doğru taşlarla oynamak zorundayız. Yıllardır söylüyorum hep de söylemeye devam edeceğim. Galatasaray sahaya en az çift forvet ile çıkmak zorunda.

Galatasaray topa hep sahip olacak bir takım kurmak istiyorsa elindeki kadroyu o dizilişe sokacak biçimde oynamalı. Sabri'yi sağ açığa koyup arkasına Eboue ile Kazım'ı forvete çekerek 4-4-2'in de bir alternatif olduğunu hatırlatmak isterim. Günümüzde 4-4-2 oynamak neden bu kadar ''aşağılayıcı'' bir durum olarak görülüyor bilmiyorum.

Bence Galatasaray'daki sorun buydu dün akşam. Fatih Terim 2000 ruhundaki oyuncuların gösterdiği başarının ''taktiği'' ile oynamak istiyor. Bunu yapabilmek için bir Arif, bir Hagi, bir Okan, bir Suat, bir Ümit, bir Tugay, bir Hak ..

Elindeki oyuncular yine kaliteli ama bu sefer oynatmak istediği sisteme uygun değiller. Eminim ki oyuncuların potansiyellerini en iyi şekilde sahaya yansıtacak taktiği, dizilişi ve stratejiyi hocamız bulacaktır.

Bu durumun yanında Abdullah Avcı ve takımının doğru oynayışları, kalecimizin hatası, son pastaki beceriksizliğimiz eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu. Haftaya daha iyi günlerin başlangıcı olması dileğiyle..

Hiç yorum yok: