7 Eylül 2012 Cuma

Hollanda - Türkiye Maç Öncesi



Hollanda milli takımının EURO2012'de kötü bir turnuva geçirmesi, onları hafife almak için yeterli bir unsur değil. Hollanda, futbol tarihinin her zaman en önemli hücum takımlarından biri olmuştur. Bizim gibi savunma zaafları olan ve fizik olarak hiçbir zaman üst seviyede olmayan bir milli takımın işi tabii ki bu denli bir takıma karşı kolay olmayacaktır.

Kenar atak oyuncuları ve forvet hattı bu takımın en can alıcı yeri; hücum. EURO2012 analiz yazılarımızda da söylediğimiz gibi, Hollanda milli takımının hücum oyuncuları ile savunma oyuncuları arasında bir dengesizlik söz konusu. EURO2012'de de bu sıkıntı çok su üstüne çıktı. İleride hücum oyuncularının kurduğu baskı, rakip takımları boğamadı. Bunun en büyük nedeni ise, savunma orta saha oyuncuları ve stoperlerin gerekli konsantrasyonu sağlayamaması ve dönen topları hücumculara gerekli şekilde servis edememesiydi. En azından Van Marwijk'in Hollanda'sında durum buydu. Van Gaal'in Hollanda'sında da bu zaafların devam etmesini temenni ediyoruz.

A Milli takımımızın en büyük gücü, orta saha oyuncularının yetenekli olması. Hollanda Milli takımı kadar yetenekli kenar oyuncularımız olmasa da, en az onlar kadar yetenekli orta saha oyuncularımız var. Selçuk İnan ve Nuri Şahin gibi topun şiddetini ve düşeceği yeri bir matematik profesörü gibi hesaplayan oyuncuların takımımızda oluşu, defansif zaafları olan Hollanda takımı için korkutucu. Aynı zamanda ileride doğru koşuyu yapan Burak ve Umut gibi forvet oyuncularının varlığı bizim için büyük avantaj.

Hollanda'nın açık oyuncularını durdurmayı başarırsak, gerekli kademeleri ve konsantrasyonu sağlarsak, oradan ihtiyacımız olan puan ve puanları alabileceğimizi düşünüyoruz.

Hiç yorum yok: