8 Eylül 2012 Cumartesi

Selçuk İnan'sız Milli Takım




Abdullah Avcı'nın kafasındaki oyun yapısı, çabuk çıkıp rakibi eksik yakalayıp vurmak. İBB döneminde de kendisinin oyun yapısı buna yönelikti. Bu kafasındaki oyun şablonu için tabii ki sprinter, atletik ve dribbling'i olan oyuncuları kadroda kullanmalı. Bu yüzden kendisinin Tunay ve Sercan seçimlerine sesimiz çıkamaz, eleştiremeyiz. Çünkü hocanın kafasındaki oyun şablonu, stratejisi bu yönde ve bu karakteri sahaya yansıtmak istiyor.

Hollanda'ya Amsterdam'da yenilmek dert değil. 10 maç yapsak ve hepsini kaybetsek, "adamlar Hollanda abi" deyip konuyu kaparız, çok da üzülmeyiz. Fakat bu kayıpları yaparken, sahadaki oyuncu kadrosuna da bir göz atarız. Dün Selçuk İnan oynasaydı belki 2 değil belki 3 yerdik. (kişisel kanaatimiz Selçuk'lu milli takımın kesinlikle daha iyi olacağı yönde). Konu bu değil. İlk paragrafta anlatmaya çalıştığımız, "Abdullah Avcı oyun yapısı" için evet sprinter ve dikine oynayabilen oyuncular gerekli fakat onlara servis yapabilecek adam en az onlar kadar önemli. Selçuk İnan gibi topla ilişkileri iyi olan bir oyuncu şu an milli takımda mevcut değil. Kaldı ki, hızlı futbol oynamak ve rakibi kontralarla vurmak isteyen bir takımın en ihtiyaç duyacağı oyuncu tipi, saha vizyonu yüksek olan, kısa - uzun - direkt pasları başarılı olan bir oyuncudur. Siz sprinter oyuncularınızı (Tunay, Sercan, Umut) verimli oynatabilmek için, Selçuk İnan'ı oynatmak zorundasınız.

Hadi kafanızdaki 11'de bu oyuncu yok. Peki Selçuk İnan, 12. 13. ya da 14. adam da mı olamıyor bu takımda! Yapılan 3 değişiklikte de hepimizin gözü Selçuk'u aradı. Ama demek ki Selçuk İnan bir hamle oyuncusu olarak bile kullanılamıyor. Nuri Şahin'in son 2 sezonda oynadığı maç sayısı göz önünde bulundurulursa, Selçuk İnan yerine tercih edilmesi gerçekten komedi filmi gibi! 70'den sonra artık üstümüze gelmeye mecali olmayan ve daha çok savumada bekleyen bir Hollanda milli takımına karşı, onları kontradan vurma ihtimalimiz artık neredeyse ortadan kalkmışken, neden gerçek mevkisi forvet olan Mevlüt'ü sol açık için oyuna sokarsın?

Bu hafta basında çıkan haberler, Barcelona scout'larının Selçuk İnan'ı izlemek için Hollanda maçına gelecekleri yönündeydi. Bu haber ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır henüz bilemiyoruz. Fakat haber yalan olsa dahi, basının ve kamoyunun böyle bir düşünceyi konuşuyor olması oyuncunun ne kadar değerli olduğunun en büyük kanıtıdır. Barcelona'ya kaleci verebilirsiniz hatta ve hatta forvet bile verebilirsiniz fakat Xavi'li ve Iniesta'lı bir orta sahaya bir Türk oyuncu vermeniz neredeyse hayal. Selçuk'un buralarda adının geçmesi bile bizim için gurur kaynağı olabilecek bir durum.

Şimdi Abdullah Avcı salı günü Estonya karşısında acaba Selçuk'u 11'de başlatacak mı? Başlatsa, eğer doğruysa kendisini izlemeye gelen Barcelona scout'larının olduğu maçta oynayamamanın vermiş olduğu hayalkırıklığı ile Avcı oyuncudan aynı verimi alabilecek mi?

Hiç yorum yok: