25 Mart 2012 Pazar

Galatasaray 1 - Trabzonspor 1 | Avrupa'lı Cüneyt



Trabzonspor'un ileride baskı yaparak ve en az Galatasaray koşarak, 1 puanı Galatasaray'dan kopardığı maç oldu. Şenol Güneş belli ki Galatasaray'ı iyi çalışmış ve eski öğrencileri olan Selçuk İnan ve Engin Baytar'ın tüm yaratıcılıklarını sınırlandırmak istemiş.

Galatasaray'da, "x oyuncu bu maç iyi oynadı" diyebileceğimiz bir 'x' yoktu. Sahada sorumluluk almak istemeyen ve rakibin baskısına cevap vermekten kaçınan bir Galatasaray vardı. Bu maç, Elmander'in ileride top saklama yeteneğinin Galatasaray adına ne kadar önemli olduğunu gördük. Galatasaray'lı oyuncular tarafından ileriye gönderilen topların rakip sahada kalması demek, diğer oyuncuların hücum bölgesine konumlanması demek. Bu da daha yaratıcı ve sonuca yönelik atakların oluşması demek. Bu akşam Galatasaray ileriye gönderdiği topların hiçbirisini rakip bölgede tutamadı. Elmander'in olmayışı bu sıkıntının en büyük nedeniydi.

Bu sezon Galatasaray'ın fizik gücü ligdeki diğer takımların çok üstünde.
Bu her mevki için geçerli. Galatasaray fizik gücünü, baskılı oyunla birleştirince gerçekten iyi oynuyor. Fakat bugün fizik gücünü kullanamadı, kullandırtılmadı. Hakem Cüneyt Çakır her ikili mücadelede, Trabzonspor lehine düdükler çaldı. Bu, Trabzonspor yanlısı olmasından ötürü tabii ki değil. Fakat çok bariz bir şekilde Cüneyt Çakır'ın düdüklerinden şu belli oluyordu. "Ben Real Madrid, Barcelona maçları yönetiyorum. Atmosferden etkilenmem." Açıkcası bu cümle kafasında sahaya çıkan bir hakem, çoktan atmosferden etkilenmiştir. Avrupa'daki hakemlik başarısını ne yazık ki bu akşam Galatasaray - Trabzonspor maçında gösteremedi. Hakemin kendine güveni olması güzel fakat bunun dozu artınca, maçı yöneten değil, takımları yöneten biri oluyor sahada. Psikolojik açıdan bu maçı kaldırabilecek bir hakem olmasına rağmen, kendisi bu maçı fazla düşünmüş.

Trabzonspor'un Arena'da iyi savunma yapıp, iyi atağa çıktığı maç oldu. Galatasaray topu oynamakta zorlandı. Galatasaray adına bu maçta bu kadar olumsuz şey olmasına rağmen, maç sonunda bakıldığında Galatasaray normal sezonda hiçbir derbiyi kaybetmemiş oldu.

Hiç yorum yok: