1 Mart 2012 Perşembe

Türkiye 1 - Slovakya 2 | Basına Sevgilerle!


Sabah gazeteleri okuyunca, dün gece yenilgiye rağmen içimizde oluşan umut, yerini umutsuzluğa bıraktı. Dün oynadığımız futbolun belki yanlış kısımları fazlaydı fakat yapılmak istenen doğrular, gelecek için umut vericiydi. Gazeteler, Slovakya önünde alınan mağlubiyet için, "Milli Takım yerinde saydı", "Umut yok" temasında başlıklarla yeni milli takımımıza destek (!) olmuşlar. Sağ olsunlar! Bizim ve muhtemelen siz futbol severlerin de gördüğü pozitif adımları hiçe sayarak, "Ömer Üründül kollektif futbol yorumlarını"(!) baz alarak yeni milli takımımıza destek(!) olmuşlar. Medyanın sabırsızlığını az çok tahmin ediyorduk fakat daha ilk maçtan bu kadar acımasız davranacaklarını kestiremedik.

Topu ayağımızda fazla tutuyoruz. Orta sahada Nuri Şahin ve Mehmet Topal hariç herkes topla gereksiz fazla oynuyor. Mehmet Ekici yetenekli fakat oyunu yönlendirici ve kurucu pozisyonunda oynuyorsa, topla ilişkisini minimuma indirip, 'servisli' oynamalı. Muhtemelen kendisi yerine Selçuk İnan bu takımın ilk oyuncusu olacaktır fakat kendini bu mevki için hazır tutmalı. Olcan - Arda ilişkisi fena değil fakat dün ikisi de formsuz günlerindeydiler. Bu ikilinin alternatiflerinden en önemlisinin Gökhan Töre olduğunu hatırlatalım. Mehmet Topal basit oynama işini zaten Galatasaray'da da iyi yapıyordu fakat bu konuda üstüne daha da koymuş. Gereksiz topla oynaması takımda Nuri ile beraber en az olan oyuncu.

Gökhan Gönül tartışmasız bu takımın sağ beki olacaktır. Sol tarafta Caner konusunda aynı şeyi söyleyebilmek güç. Caner o bölgede iyi bir alternatif ama en iyisi mi düşünmek gerekir. Bence İsmail Köybaşı da o mevki için düşünülebilir. Semih - Ömer uyumunu anlayabilmek için dünkü 90 dakika yeterli olamadı. Olumsuz hareketleri olmasına rağmen, "ağır stoper" profillerinden kurtulduğumuzu görmek sevindirici.

Mustafa Pektemek şüphesiz ki önemli bir forvet. Dün yukarıda bahsettiğimiz, 'topla gereksiz fazla oynama' sıkıntısından en çok kendisi müzdaripti. Servis yapacak oyuncular daha hızlı düşünüp, daha bir bütün içinde oynayabilirlerse, sadece Pektemek'in değil, Burak'ın ve Mevlüt'ün de işine gelecektir bu.

Sinan Bolat iyi kalecilerimizden ve milli takımı hakkediyor. Volkan daha iyi bir kaleci olabilir ama senelerce hem kendisi milli takımı yıprattı, hem de milli takım Volkan'ı.

Son olarak, siz futbol severlerin basında çıkan olumsuz milli takım haberlerine kulak asmamanızı öneriyoruz. Daha o kadar yeni ki... Takımda pozitif şeyler gördük ve bu pozitif şeyleri yürürlüğe sokabilecek Abullah Avcı bu takımın başında. Bu bizim düşüncemiz. Kim bilir belki Abdulah Avcı başarısız olur fakat bunu ilk maçtan kimse anlayamaz. Bunu anlamış(!) basına sevgilerle.

Hiç yorum yok: