11 Mart 2012 Pazar

Galatasaray 2 | Gençlerbirliği 0 | Sorun Çözücü Melo ve Selçuk


4-4-2'in önemli kurallarından biridir kanatların çalışması, çizgiye inmesi. Galatasaray'ın açıklarında oynayan oyuncuların bu özellikleri pek yok. Riera da, Engin de içeriye girerek oynamayı seven oyuncular. Galatasaray dün yine çizgiye inemeyince, oyunu ortadan açmayı denedi.

Melo, dün "doğru zamanda doğru yerde olma" kuralını çok iyi kullandı. Sahanın her yerinde, oyunun hem defansif hem ofansif kısımlarında bunu çok iyi uyguladı.

Selçuk İnan ile uyumlarını neredeyse, bu blogda her hafta yazar olduk. Gerçekten birbirlerini çok iyi tamamlayan iki oyuncu kıvamına geldiler. Dün Galatasaray'ı galibiyete de zaten bu iki oyuncu taşıdır. Melo'nun doğru zamanda doğru yerde olup, doğru hamleyi yapması ile Galatasaray öne geçti. Selçuk İnan'ın muhteşem frikik golü ile ise fark 2'ye çıktı.


Galatasaray'ın en büyük özelliği, topu kaybettiği anda tüm takımın o topu kazanmak için son çaba çalışması. Özellikle bunu içeride çok iyi yapıyorlar. Taraftarın da etkisiyle baskıyı kurup, topu kazanıyorlar.

Dünkü maçta daha da iyi gözüktü ki, topu rakipteyken ya Baros ya Necati orta sahaya geliyor ve en azından alanı kapatıyor. Fatih Terim, oyunun savunma yönünden taviz vermemek için, iki ileri uç oyuncusundan birini top rakipteyken hep geri istiyor. Bu da orta sahada rakip takımların baskı kurmasını zora sokuyor.


Gençlerbirliği maçı Galatasaray için çok önemliydi. Galatasaray her ne kadar kanatları oyuna sokup, çizgiye inemese de, "sorun çözücü" Melo ve Selçuk İnan'ın yardımı ile ve aynı zamanda tüm takımın muhteşem arzusu ile maçı kazandı. Bu maçta alınacak bir mağlubiyet, Fenerbahçe ile puan farkını 6'ya indirecekti. Haftaya Kadıköy'e gidecek bir takım için, 9 puanlık fark tabii ki 6 puandan iyidir.

Hiç yorum yok: