31 Mart 2012 Cumartesi

Galatasaray 2 - Orduspor 0 | İyi Takım Savunması = Liderlik


*Fernando Muslera 33 haftada 32 maçta forma giydi ve 15 maçı gol yemeden tamamladı. 1999-2000 sezonunda Claudio Taffarel 15 maçta ve 2004-05 sezonunda F.Mondragon 15 maçı gol yemeden bitirmiş. Savunma anlamında Galatasaray'ın çok iyi işler yaptığını görüyoruz. Muslera'nın bireysel performansının yanında, takım olarak en ilerideki oyuncudan en gerideki oyuncuya kadar Galatasaray kalesini iyi savunuyor.

Galatasaray Necati ile golü bulduktan sonra, vitesi iyice düşürdü ve rakibinin topla oynamasına izin verdi. Necati'nin gol gerçekten güzel. Bu golü Brezilya'dan aldığınız bir forvet atsa bu kadar sevindirmez taraftarı. Çok ucuz maliyete devre arasında alınan, taraftar için "beklenmedik" bir transfer olan Necati, takıma bu denli fayda sağlayınca tabii ki taraftarın sevinci artıyor. 2. yarıda Sabri'nin golü Galatasaray'ı rahatlatıyor. 2. forvet Baros'un oyundan çıkmasından sonra, Fatih Terim Sabri'yi oyuna alıp, forveti tek bırakıyor, tam da Sabri'den beklediğini alıyor. Sabri çabukluğunu kullanarak ön direğe çok güzel bir koşu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Sabri, Baros'un ilk yarıda yapamadığı koşuyu yapınca, Galatasaray skoru 2-0'a getirmekte zorlanmadı.

Bu maçta en çok göze çarpan şeylerden biri de, Semih'in başarılı performansı. "Taş" gibi bir defans oyuncusu. Melo ile uyumları muhteşem. Rakip takımdan gelen tüm hava toplarını genellikle Semih karşılarken, onun defanstaki boşluğunu Melo kapatıyor. Takımın az gol yemesindeki etkenlerden sadece biri bu. Bu tarz pozisyon paylaşımlarını iyi yapan Galatasaray, işte bu yüzden ligin zirvesinde yer alıyor.

Hiç yorum yok: