1 Şubat 2012 Çarşamba

Galatasaray 1 - Antalyaspor 1 | Shaqiri Gelmese de Dengeleri Bozmuş!


"Zemin kötü", "Eboue yok", "Takım formsuz". Hepsi kabul edilebilir. Fakat bazı gerçekler artık sırıtıyor Galatasaray takımında.

Bek ve açık olarak Galatasaray ilk 11'inde 4 oyuncu vardı. Hakan Balta, Emre Çolak, Riera ve Ujfalusi. Ujfalusi'nin gerçek bölgesi orası değil. Yani git-gel yapıp, tüm ataklara %100 katılmasını beklemeyezsiniz. Riera hala alışacak. Hakan Balta atağa çıkıyormuş gibi gözüküyor ama göz boyuyor. Orta sahayı geçtiği anda "top benden uzak dursun" fikrini benimsemiş. Emre Çolak bu 4 isimden en hareketlisi ama sadece takımı uçurmasını da ondan bekleyemezsiniz.

Her nasıl Eboue varken Galatasaray 1 kişi fazla hücum ediyorsa, sol tarafta Hakan Balta yerine de bu tarz bir oyuncu gerekiyor.

Hava şartlar ve zeminin karlı olması, Galatasaray'ın oyun felsefesine tam ters. Rakip sahaya oyunu yıkıp, hızlı oynamak isteyen ve özellikle ligin ilk yarısının ikinci kısmında bunu çok iyi yapan bir takım Galatasaray. Durum böyle olunca, rakibin de tabii ki işi zorlaşıyor.

Baros'un kırmızı kartı için bir şey söylemek güç. Bir küfür varsa kart tabii ki doğru. Fakat İlker Meral'in iyi bir maç yönettiğini söyleyemeyiz.

Galatasaray'ın Shaqiri girişimleri bile takımın dengesini bozmuşa benziyor. "Shaqiri gelirse, takım içindeki dengeler bozulacak" görüşü, Shaqiri gelmeden de yürürlüğe girmiş. Shaqiri burada bir sembol tabii ki. Futbolcuların kafasındaki "benim yerime kim gelecek" fikri, sahadaki performanslarını etkilemiş. Galatasaray'daki herkes rölantide de oynuyormuş gibiydi, motivasyon kaybetmişler gibi.

Shaqiri Galatasaray'a gelmese de, dengeleri Basel'den bozmuş, takımın ayarı ile oynamış...

Hiç yorum yok: