28 Şubat 2012 Salı

Abdullah Avcı Dönemi


Abdullah Avcı milli takımdaki ilk antrenmanına dün Bursa'da çıktı. Yıllardır "neden bu adam milli takımda" dediğimiz oyunculardan yoksun bir milli takım nasıl olacak hepimiz merak ediyoruz.

Slovakya ile oynayacağımız hazırlık maçı için muhtemelen "daha ilk defa beraber oynuyorlar, bu maç bir ölçüt olamaz" yorumlarını duyacağız. Fakat buna tam anlamıyla katılmak zor. Evet, ilk maçta tam randımanlı oynamalarını bekleyemeyiz. Ama diğer bir yandan, potansiyeli görebiliriz. Abullah Avcı'nın kafasındaki oyuncu profilleri ile oynatmak istediği futbolu anlayabiliriz.


Yıllardır aynı oyuncuları milli takımda görmekten sıkıldığımız bir gerçekti. Muhakkak hocaları iyi olduklarını düşünüp onları milli takıma çağırıyorlardı fakat milli takımımızın son senelerdeki düşüşü de ortada. Yeni isimlere ihtiyaç olduğu bir gerçek. Ne olursa olsun, ne kadar kötü performans sergilerse sergilesin, "ne de olsa milli takıma çağırılırım" diyen futbolculara artık milli takımda yer yok. O formanın kıymetini unutmuş oyuncular artık kolay kolay ay yıldızlı formayı giyemeyecek. Sadece buradan bakıldığında bile Abdullah Avcı seçimi kulağa hoş geliyor. Genç oyuncular, henüz kariyerlerinin başında olan ve başarı için çok şey feda edebilecek oyuncular milli takıma çağırılmalı. Abdullah Avcı'nın da yaptığı ve yapacağı olay bu. Tabii bu seçimde sadece "başarıya aç" ve "genç" kriteri yeterli olmuyor. Aynı zamanda potansiyeli yüksek oyuncular olmalı. Kısacası yeni bir dönem bizleri bekliyor. Abdullah Avcı ve ekibine bol şanslar!

Hiç yorum yok: