12 Şubat 2012 Pazar

Galatasaray 1 - Kayserispor 0 | Ujfalusi Alan, Semih Adam


2 kanat bekinin, savunma özellikleri kısıtlıysa, o maçı gol yemeden zor tamamlarsın. Galatasaray dün bunu başardı. Bunu başarmasının 2 ana nedeni, Melo ve Selçuk'un hem savunmaya hem de hücuma gerekli katkıyı vermesi oldu. Dün bir kez daha özellikle topsuz alanda Selçuk İnan'a dikkat ettim. Takımın beyni o. Oyunun savunma kısmında da hücum kısmında da arkadaşlarına direktifler vererek, tüm takım arkadaşlarının oyunun içinde kalmasını sağlıyor. Beyni ile oynayan nadir Türk pasaportlu oyunculardan. Melo ile de birbirlerini iyi tamamlıyorlar.



Galatasaray'ın golü çok şıktı. Riera'nın sol bek oynamasını herhalde kimse yadırgamamıştır. Sol ayağı iyi olan bir oyuncu. Dün oynadığı mevki itibariyle, "serbest" oyuncu sıfatından arınınca, hiç sırıtmadı. Riera, saha içinde çizgileri belirlenmesi gereken bir oyuncu. Dün atağa katılıp, Melo'ya "al da at" ortası ve savunmadaki kusursuz müdahaleleri, "Acaba Hakan Balta yerine Riera mı bek oynasa?" sorularını bile getirdi.

Engin Baytar dün sahanın en iyilerindendi. Çok top çaldı ve rakibi hataya sürükledi.

Necati ve Elmander uyumlular fakat Necati'nin biraz daha fizik olarak yukarı çıkması şart. Gerçi Elmander'in yanında her türlü fizik olarak sırıtabilir ama yine de daha diri olması lazım.

Semih - Ujfalusi ikilisi aynı tempoda devam ediyorlar. Dünkü maçtan sonra "Arkaya çok oyuncu kaçırdılar" görüşüne katılmak mümkün değil. Fatih Terim, savunma hattını önde kurduran bir hoca. Kayseri gibi sprinter oyuncuların olduğu bir takım, zaman zaman arkaya sarkabilir. 1 pozisyon haricinde, Kayseri arkadan sarkmalarla pozisyon bulamadı. 1 tane de koca maç içinde kabul edilebilir. Fatih Terim, Semih'i adam adama markaja verip, Ujfalusi'yi alan savunmasında bırakarak, Semih'ten kaçacak topları, Ujfalusi'nin süpürmesini istiyor. Tecrübeli oyuncuları, alan markajında bırakmak her zaman artıdır. Çünkü, adam adama markaj yapan takım arkadaşından sekebilecek topları, sezileri ile ve pozisyon alma tecrübesiyle daha iyi toplayabilir. Bu da, Fatih Terim'in Galatasaray'da uyguladığı anlayış. Ujfalusi alan, Semih adam. Dün de gayet başarılı yaptılar.

Kayserispor biraz daha takım olabilse, ve son son pasları daha akıllı çıkarabilse, Galatasaray'a daha zor anlar yaşatabilirdi ve hatta puanla dönebilirdi. Akıllı oynayan taraf Galatasaray'dı ve 3 puanı aldı.

Hiç yorum yok: