18 Şubat 2012 Cumartesi

Mersin İdman Yurdu 1 - Galatasaray 3 | Gizli Güç Engin Baytar


Necati Ateş yerine devre arasında Borges alınmış olsaydı, Galatasaray dün kazanabilir miydi? Bu sorunun cevabını hiçbir zaman bilemeyeceğiz ama öngörülerimiz bizi bir sonuca ulaştırabilir.

Takımı ve ligi bilmesi, Necati'yi diğer devre arasındaki olası yabancı transferlerin önünde tutuyor. Borges sadece bir örnek. Galatasaray'ın ileri ucuna alınması muhtemel tüm yabancı oyuncuları Borges yerine koyabilirsiniz. Necati Galatasaray'a gelince hayal kırıklığı yaşayanlar, artık yaşamıyordur herhalde. Dün sahada Galatasaray adına hep doğru zamanda doğru yerde oldu. Elmander 1-2 pozisyonda Necati'ti görebilse, çok daha erken golü bulabilirdi.

Emre Çolak dün özellikle ilk yarıda takımın beyni gibi oynadı. Vizyonu oldukça üst düzeyde olan bir oyuncu. Saha içinde hangi pozisyondan tehlike doğabileceğini çok iyi seziyor ve yetenekleriyle topu o bölgeye en hızlı şekilde taşıyabiliyor. Yabancı olsaydı çok daha adından bahsediyor olurduk. Ceyhun, Melo'nun yokluğunda sırıtmadı. Burada Fatih Terim'i ve ekibini kutlamak gerekir. Oynamayan oyuncuların bile her daim hazır olduğu bir kadro kurmuş durumdalar.

Engin Baytar takımın gizli gücü. Herkes hala "İyi ama sorunlu, oynarsa tabii ki iyi" diyor. Farkında değiller ki Engin zaten oynuyor ve oldukça sorunsuz. Engin Baytar bu sezon, Galatasaray'ın sıkıştığı maçlarda 3 puanı getiren oyuncu konumunda. "Gizli güç" diyoruz çünkü insanlar o gücü görmek istemiyorlar.

İlk yarıda Galatasaray defansı çok iyiydi. Takım olarak çok iyi savunma yaptılar. Fakat ikinci yarı uykuya dalışlar izledik. Zira Mersin'in golünde, savunma doğru hamleleri yapmakta gecikti.

Hiç yorum yok: