4 Şubat 2012 Cumartesi

Gaziantepspor 1 - Galatasaray 2 | Göbek Baytar > Kanat Baytar


Engin Baytar bu sene çok kurtarıyor Galatasaray'ı. Ne zaman kurtarıyor? Göbekteyken kurtarıyor. Kanatta Engin'den verim almak zor. Her ne zaman topla orta sahada buluşuyor, işte o zaman rakip kalede tehlike yaratıyor. Galatasaray'ın galibiyet golünü atan Elmander'den daha da fazla övgüyü hakkediyor. Hatta Engin Baytar'ın orta sahadaki iyi performansı, "Acaba Fatih Terim Melo'yu kulübeye çekip, Engin'e orta sahada görev verse daha mı iyi olur?" sorusunu da sordurtuyor.

Sezonun başında, Felipe Melo'nun stoperlere yardım etmesinden övgüyle bahsediyorduk. Fotoğraflı analizlerimizde, Melo'nun bu özelliğinden epeyce bahsettik. Fakat bundan bahsederken, aynı zamanda hücuma olan katkısını da söylüyorduk. Melo bu akşamki Antep maçında, Ujfalusi ve Semih'in sigortası gibi oynadı. Şampiyonlar ligi gibi üst düzey maçlarda, Felipe Melo gibi orta sahada sigorta görevi gören tecrübeli oyuncular çok işe yarar. Fakat Melo tarzı oyuncular, kendinizden daha güçsüz bir takıma karşı oynarken, az kişiyle hücum yapmak anlamına gelir. Melo, hücuma çıkmaktan korkmamalı. Özellikle stoperlerine bile "hücum" diyen bir hocayla çalışırken.

Galatasaray'ın orta sahaya hakim olamamasının sebebi yukarıda bahsettiğimiz, Melo'nun fazla defansif oynaması. Fakat bununla beraber, Selçuk İnan'ın da sıkı markaj altında olmasıydı. Selçuk İnan'ın sıkı markaj altında olmasının sebebi ise, Felipe Melo'nun geriye yaslanarak oynaması. Yani kapılar yine Melo'nun gereksiz defansifliğine dayanıyor. Melo stoperlerin önünde oynayarak, başka bir deyişle Selçuk İnan'dan uzak oynayarak, Antep'li oyuncuların orta sahada daha rahat hareket etmesine neden oldu.

Necati ligimizdeki en iyi gol vuruşu yapan oyuncu olabilir. Galatasaray formasıyla 2. dönemindeki ilk maçında gol atması önemliydi. Galatasaray'ın 2. golünde de, çok iyi bir boş koşu yaparak, Antep savunmasının dengesini bozdu ve Elmander'in daha boş topla buluşmasını sağladı.

Elmander'in golü şiir. Pozisyonu yaratan Engin hakkında zaten yazının başında yazdık. Muhteşem taşıdı topu Elmander'e. Fakat Elmander inanılmaz bir vuruş yaptı. Sağ ayağının içi ile kaleciye uzak köşeyi göstererek, yakın direğe doğru açı ve şiddetle çok güzel bir vuruş yaptı.

Galatasaray'ın kanat oyuncusu eksiği çok sırıtıyor. Eboue'nin olmayışı, bu durumu daha da su üstüne çıkarıyor. Bu sezon artık öyle ya da böyle bitiyor. Fakat seneye Galatasaray'a en az 2 tane önemli kanat oyuncusu gerekiyor. Bizim gözlemlerimiz sonucu ise, Galatasaray'ın yaz döneminde transfer edeceği bir başka mevki, sol bek. Sağ bek için ilk 11 oyuncusu hazır. Eboue. Fakat diğer taraf için hazır olduğunu söylemek zor; Hakan Balta iyi bir yedek olur. Takımın uçmasını istiyorsanız, sadece açık oyuncularının performansı ve kalitesine bel bağlayamazsınız. Beklerin de atağa çıkarak, önlerinde oynayan oyunculara gerekli desteği vermesi gerekir.

Hiç yorum yok: