1 Şubat 2012 Çarşamba

Yine Yeniden Necati Ateş


Bazı futbolcular vardır ki hep önyargıyla yaklaşılır. Oyuncu hakkında negatif konuşan bu insanlara, "neden" diye sorduğunuzda, ya cevap alamazsınız ya da saçma sapan, hiçbir yerden desteklenmeyen açıklamalarla karşılaşırsınız. Necati Ateş bu kategorinin demir başlarından.

En uçta ve forvet arkasında oynayabilen bir futbolcu Necati. Saha vizyonu çok geniş ve yüksek. Pas yeteneği ve servis yeteneğinin yanında, son vuruşları da çok başarılı. Senede 10-15 gol ortalamasını rahatlıkta tutturabilecek bir oyuncu. Transferin son gününde, yerli önemli forvetlerden birini takıma katmak önemli. "Necati'ye kadar düşmeye gerek var mıydı?" sorusuna ise, "devre arası transferi" olarak cevap vermek gerekir. Alacağınız yabancı bir oyuncu, kapalı kutu olacaktır. Borges transferi henüz olumlu veya olumsuz sonuçlanmadı fakat olduğu taktirde, kimse Borges'in Necati'den daha faydalı olacağını söyleyemez. Hatta Necati'yi bildiğimiz için, daha şanslı olacağını bile söyleyebiliriz. Ayrıca, Necati bildiği bir yere geliyor. Alışma süresi v.b gibi problemler olmayacak. Direk olarak 11'e koyabileceğiniz bir oyuncu.

Hem gol vuruşlarında etkili hem de servis yeteneği olan bir oyuncunun, takımın taraftarları tarafından sevilmemesinin, saha dışı nedenleri olabilir. Bu konuya pek girmek istemiyoruz. Fatih Terim gibi bir hocanın yönetiminde, Kazım ve Engin Baytar gibi oyuncuların, saha dışı hayatlarını hepimiz görüyoruz. Gereksiz açıklamalardan kaçınan, takım içindeki arkadaşlığa katkı sağlayabilen bir oyuncu grubu oluşturdu Galatasaray. Necati de bu birlik ve beraberliğin bir parçası olacaktır. Ve hatta buna oldukça katkı sağlayacaktır. Devre arasında kapalı kutu transferler yerine, bildiğiniz ve neler yapabileceğini daha net görebildiğiniz oyuncuları transfer etmek gerekir. Çünkü devre arasından sonra, tutmayan bir transferin telafisi yok. Sezon başında düzeltebilecek zamanı ve şansı yaratabilirsiniz fakat devre arasından sonra bu pek mümkün değil. Kısacası, mevcut şartlar değerlendirildiğinde, Necati, Galatasaray için iyi bir transfer.

Hiç yorum yok: