6 Nisan 2012 Cuma

Mehmet Özdilek Özgüveni


Mehmet Özdilek, takımının Fenerbahçe ile oynayacağı maç öncesi çok umutlu. Bir takım son maça küme düşmemek için çıkıyorsa, nerede ve kiminle oynadığının çok önemli olmadığı mesajını veriyor. Katılmak elbetteki mümkün değil. Fenerbahçe'nin uzun süredir evinde maç kaybetmemesi ile beraber, Antalyaspor'un Fenerbahçe'yi deplasmanda yendiği son maç 30 sene önce.

Antalyaspor'un Samsunspor ile arasındaki puan farkı 3. Samsunspor bu hafta evinde Sivas ile oynarken, Antalya'nın Kadıköy'de Fenerbahçe ile oynuyor olması, Antalyaspor adına büyük sıkıntı. Fakat aradaki 3 puanlık farkı, Antalyaspor için Kadıköy'de beraberliği de olumlu kılıyor.

Eğer ki Play-off sistemi olmasaydı, Yani bir başka değişle Fenerbahçe ligi 2. bitirmeyi garantilemiş olup, şampiyon olma şansının olmadığı bir ortamda olsaydık, o zaman Antalyaspor'un işi daha kolay olabilirdi. Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın daha gerisinde kalmamak için, ya da farkı kapatmak için bu maça asılacaktır.

Mehmet Özdilek'in kendine güvenli konuşmaları, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Milli takımımızın Portekiz'le oynadığı ilk grup maçı öncesinde, Fatih Terim'in konuşmalarına benziyor. "Rakip önemli değil çıkıp kazanacağız" mesajı, futbolcular için özgüven ve motivasyon kaynağı.

Hiç yorum yok: