15 Mayıs 2012 Salı

Aziz Yıldırım Artçıları



Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe'nin kurumsal gelişmesine katkısı kadar, diğer kulüpler ile olan ilişkileri de bozduğu bir gerçek. Onun döneminde başladı "Fenerbahçe Cumhuriyetciliği" ve "tek kuvvet" olma hırsı. Aylardır Metris'te olmasına rağmen, kulüp başkanlığı görevini oradan yapıyor.

Nihat Özdemir'in dünkü açıklamalarını izlerken, hem ister istemez güldük hem de bir yandan üzüldük.

Galatasaray şampiyon oluyor.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinden 3 gün önce, kime sorarsanız sorun size kupanın Saraçoğlu'nda verileceğini söylerdi. Her türlü basın organında bu karar alındığı anda gördük, okuduk.

Tekrar. Galatasaray şampiyon oluyor. Saraçoğlu'nda bu kupa alınacakken, Federasyon başkanı Galatasaray soyunma odasına gelip, "kupayı burada verelim" teklifinde bulunuyor. Galatasaray gayet tabii bunu kabul etmezken, Nihat Özdemir tarafından maç sonrası çıkan tüm olaylar, Galatasaray camiasına mal ediliyor.

Nihat Özdemir: "Galatasaray gereksiz fazla sevinerek, taraftarımızı kışkırttı."

Devrilen polis arabaları, ateşe verilen sokaklar, yüzlerce taraftarın kindarca sahaya atlayıp saldırılarda bulunması Galatasaray'ın 'gereksiz fazla' sevincinden oluyorsa, ayıp sana (!) Galatasaray.

Nihat Özdemir tüm bu olaylardan sonra, TV kanallarına bağlanıp "Bu olaylarda suçlu Galatasaray'dır." diyor. Bunu diyerek, gelecekte de aynı olayların daha fazla büyüyerek karşısına çıkacağını hiç mi düşünemiyor? Kadıköy'ü yakıp yıkan taraftar, bir sonraki yüksek gerilimli maçta yine aynı şeyi yapar. Hem de bu defa kafasında hiçbir 'acaba' kuşkusu taşımadan. "Ne de olsa yönetim karşı tarafı suçlar" güvencesiyle.

Aziz Yıldırım'ın önderliğinde ortaya çıkan tablo bu. Şimdi onun kurduğu yönetim ve 'yönetmelik' ile, Aziz Yıldırım devriminin yansımalarını ve artçlı sallantılarını görüyoruz.


Hiç yorum yok: