20 Mayıs 2012 Pazar

En Büyük CHELSEA! | Favori ilk yarı öne geçmezse...



Açıkcası maç öncesi tüm tahminlerim Bayern'in lehineydi. Final maçlarının en büyük esprisi de bu. Favori olan taraf erken öne geçemezse, favori olmayan her geçen dakika çelme takmaya daha da yaklaşır. Maçın penaltılara kadar gelmesi, ister istemez Bayern'li oyuncularda stres başlatmıştır. Bir de Robben'in maçın sonlarında kaçırdığı penaltı... 90 dakikada işi bitireceklerine sadece kendileri değil, çoğu futbolsever inanıyordu. Maç penaltılara kalınca, yani şartlar eşitlenince, ister istemez favori taraf psikolojik olarak aşağıya iner.

Dünyadaki tüm Bayern taraftarı, "son dakikalardaki penaltıyı keşke Bastian Schweinstegier atsaydı" diye ağlıyorlardır herhalde. Bayern'in hocasının neden Müller'i çıkartıp, Van Buyten'i aldığı ise soru işareti.

Favori ilk yarı öne geçmezse, favori olmayan genellikle sinsice istediğine kavuşur.

Abramovich'in senelerdir istediği kupayı almasını sağlayan Di Matteo, bu şampiyonluktan sonra Chelsea'de kalır mı? bilinmez. Ama bu şansı ne olursa olsun hakkettiği ortada.


1 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

maç üç kez bayerne döndü üçünüde tepti bayern.
- Öne geçti son dakkalarda golü yedi.
- Penaltı oldu penaltıyı atamadılar.
- Penaltılarda ilk chelse kaçırdı dolayısıyla penaltılarda avantajı eline geçirdi yine olmadı.

Benim hiç anlayamadığım aklımın almadığı şey bayern real madrid gibi maçtan müthiş çıkarken bu maçtaki mental korkaklıktı. Helede almanlardan bahsediyoruz. penaltı atmak istememeler falan. Aklım almadı bir türlü.