21 Mayıs 2012 Pazartesi

Drogba | Gitme Demiyoruz Yine Git!












Senelerdir Dünyanın en iyi forvetleri arasında kendine yer bulan çok önemli bir oyuncu Drogba. En iyi 5 golcü arasında uzun seneler kaldı. Kişisel fikrimi soracak olursanız hala öyle.

İngiliz basını zaten aylar önce Drogba'yı Chelsea'den göndermişti. Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasından sonra, İngilizler dahil herkes "kalır herhalde?" dedi.

Fakat olaylar beklenildiği gibi gelişmedi. Drogba muhtemelen gelecek sezon Çin takımlarından birinde forma giyecek.

İşin kötüsü, böylesine güçlü, böylesine bitiricilik özelliği hala üst seviyede olan bir oyuncuyu artık izleyemeyecek olmamız.

Tabii ki yaşları ilerlemiş yıldız futbolcular, futbolunu geliştirmek isteyen ülkeler tarafından istenecekler ve tabii ki gidecekler. Fakat Drogba henüz o kadar inmiş durumda değil. Fizik olarak hala en iyi liglerde forma giyebilecek durumda.

Mümkün olsa, televizyonda hem Şampiyonlar Ligi hem de Dünya Kupası finali olsa, kim hangisini izler bilinmez. Şampiyonlar Ligi'nin havası hep bir başkadır kabul edelim. Hem zorluk açısından, hem de prestij açısında başka bir değeri vardır. Demek istediğim, neredeyse Dünya Kupasını kazanmak kadar prim yapar. Bu Ligin finalinde, Drogba oynadı. Henüz 3 gün önce. Takımını tek başına ayakta tuttu. Performansının hala üst seviyede olduğunun göstergesi çok uzakta değil yani.

Bu oyuncunun Çin'de çürüyecek olmasına üzülmemek elde değil. İsterse 40 yaşında olsun, bu performansı gösteren oyuncular, 'kayıp lig'lerde olmamalılar.

Biz demiyoruz ki gitme, daha fazla para kazanma. Yine git ama 1-2 sene daha göz önünde kal be Drogba!


Hiç yorum yok: