4 Mayıs 2012 Cuma

Beşiktaş 1 - Fenerbahçe 0 | Tayfur Havutçu'dan Beklenmedik Performans!





Beşiktaş 4-3-3, Fenerbahçe 4-2-3-1 ile sahaya çıkarken, oyun içinde iki takımda bu dizilişin gerekliliklerini yerine getiremediler.

Ernst'in, Alex markajı doğal olarak takımını hücumda eksik bıraktı. Ernst uzun süredir bu kadar az hücuma çıktı. Yukarıdaki şemada da göreceğiniz gibi 28 numaralı Ernst tüm maç boyunca Alex ile beraber oynadı. Fenerbahçe'nin etkisiz olmasında Ernst'in bu disiplinli adam markajı çok önemli rol oynadı.

Semih ile oyuna başlayan Aykut Kocaman, fizik olarak bitik oyuncusunu, Egemen ve Toraman'ın kucağına bıraktı.

Beşiktaş'ın sağ tarafında Quaresma'nın "yalancı savunması" yüzünden, Stoch çok rahat topla buluştu ve Hilbert çoğu zaman Stoch ile 1'e 1'de kaldı.

Sol tarafta İsmail'in hücuma az katkı göstermesi ile, Simao çok etkisiz kaldı. Karşısında oynayan Gökhan Gönül kendisine oyun için pek müsaade etmedi.

Alex'in markajdan kurtulamamasından dolayı, Fenerbahçe adına kilidi açabilecek tek oyuncu sahada Christian gibi gözükürken, o da, top rakipteyken çok iyi alan kapatan ve rakibi ısıran Veli ve Fernandes ikilisinden kendine koridor bulamadı.

Almeida golü atana kadar çok etkisizdi. Tıpkı Semih'in Toraman ve Egemen ikilisinden nefes alamadığı gibi, Almedia da Yobo ve Bekir ikilisinden kurtulamıyordu. Beşiktaş ne zaman öne geçti, Fenerbahçe daha çok risk almaya başladı ve Bekir - Yobo ikilisi savunmayı öne taşıdı. Durum böyle olunca Almeida daha serbest kaldı ve daha efektif olabildi. Hem servisleri hem de koşuları daha etkili oldu.

Tayfut Havutçu'nun yaptığı değişiklikler, kendisinden beklenmeyecek derecede doğruydu. Hamleleri çok doğru zamanda yaptı. Fernandes'i en son değişikliğinde kullandı. 85. dakikada Fernandes yerini Aurelio'ya bıraktı. Fernandes'in oyundan daha önce çıkması hata olurdu. Hem savaşcı hem de oyun kontratağa döndüğünde çok iyi toplar atabilen bir oyuncu. 62'de Simao yerine Ekrem değişikliği de çok akıllıca. Kanat oyununa hem enerji hem dinamizm kattı. Yorgun Simao zaten etkisizdi. 72. dakikada Almeida yerine oyuna aldığı Holosko ise rakibp stoperlere zor anlar yaşattı. Ağır Almeida yerine, kontrarak oyununa çok daha katkı sağlayabilen Holosko, daha becerikli olabilseydi, maçı daha öne koparabilirdi.

Aykut Kocaman'ın değişiklikleri, Tayfur Havutçu kadar anlamlı değildi. Huysuzluğu ile bilinen Emre, Selçuk Şahin yerine 60. dakikada oyuna alınıyor. Bu oyuncudan verim beklemek anlamsız. Hem yedek olarak oyuna giriyor, hem de Selçuk Şahin yerine giriyor. Kocaman'ın 60. dakikada bir başka değişikliği, zorunlu. Sakatlanan Gökhan Gönül yerine Özer oyuna giriyor. Böylelikle Mehmet Topuz sağ beke geçiyor. Stoch yerine 80. dakikada oyuna giren Bienvenu ise tabii ki pek etkili olamıyor. Bienvenu bu maça ilk 11 başlasaydı, Semih'ten çok daha etkili olabilirdi. Fizik olarak çok daha hazır bir oyuncu olduğu ortada. Ayrıca Stoch gibi dinamizmi yüksek bir oyuncunun, oyundan alınması pek anlaşılacak bir durum değil. Zaten yenik durumda olan tarafken, hücum oyuncusu çıkarıp, hücum oyuncusu almayı hiçbir zaman anlayamacağız.

Hiç yorum yok: