7 Mayıs 2012 Pazartesi

Galatasaray 2 - Beşiktaş 2 | Haftaya Kıyamet!




Yayıncı kuruluş için sezon başından beri arzu edilen sonunda oldu. Aslında dün Galatasaray'ın şampiyon olmasını bekleyenler, şampiyonluğun son maça kalma ihtimalinin de yüksek olduğunu biliyorlardı.

Galatasaray tribünleri, radyo ve localardaki TV'lerde Trabzonspor - Fenerbahçe maçını takip ettiklerinden ötürü, dünkü maçta takımına tam anlamıyla destek veremedi. Stad full olmasına rağmen, beklenilen atmosfer oluşmadı. Özellikle skor Galatasaray lehine 2-0 olduktan sonra, tribünler iyice diğer maça yoğunlaştı. Bu yüzden aslında bu hafta maçları haftaya oynanacak maçın habercisi oldu.



HAFTAYA KIYAMET


Evet Galatasaray'a beraberlik yetecek Kadıköy'de. Fakat bu oyun mantığı ile sahada olan Galatasaray Fenerbahçe ile zor berabere kalır. Her zaman oynadığı "topa sahip" oyun anlayışını sahaya yansıtmalı. Eğer böyle olursa galip gelme ihtimali de var.

Fenerbahçe'nin ilk 15 dakika çok baskılı başlaması en açık öngörü. Bu baskıdan Galatasaray gol yemezse, topa sahip olmaya başlar ve rakibini yorar.

Kadıköy'de taraftarın %100 baskı oluşturacağı kesin. Fenerbahçe'li futbolcular da buna eşlik edecektir oyunları ile. Fakat maç başladıktan sonra Fenerbahçe'nin gol atmadığı her saniye, onlar için stresin büyümesi demek.

Tüm bu olaylara rağmen Fenerbahçe'nin hem kupada hem ligde final maçlarına çıkmaya hak kazanması büyük başarı. Hala sezonu 2 kupa ile bitirme şansları oldukça yüksek.

İyi olanın ve hakkedenin kazanacağı bir maç olsun demek isteriz fakat hakkeden ve kazanan çoktan belliydi aslında.

Hiç yorum yok: