11 Kasım 2011 Cuma

2014 Dünya Kupası Neredeydi?



Her şeyden önce Hırvatistan'ı tebrik etmek gerekir. Söke söke maçı hakkettiler. Her mevkide bizden üstün bir görüntü çizdiler. Artık 2014 için çalışmalara başlamalıyız, sahi, hangi Ülke düzenliyordu 2014 Dünya Kupası'nı?

Rıdvan Dilmen golleri yedikce hep aynı şeyi söyledi. ''Biz coşkumuzu kaybettik Ercan. Kimliğimizi kaybettik.'' Bunu söylemesi gereken yer, golleri yedikten sonra değil, taraftarın futbolcularla atışmasından sonra olmalıydı. Zira sahada kontrolsüz coşkunun bize yarar değil zarar verdiği bir gerçek. Duygularımızı tribünlerde göstermeliyiz, sahada değil. Böylelikle ne futbolcu taraftarı kışkırtır, ne de tribünler futbolcuyu yuhalar.

Bir coşkudur, bir duygudur almış başını gidiyor. Coşku ve duygu oyunu oynama işini bitirip, bazı taşları yerine koyduktan sonra devreye girmeli. Siz oyun stratejinizi duygu ve coşku üzerine kurmaya çalışırsanız, şu anda bulunduğumuz Play-off bölgesine bile zor yaklaşırsınız. Bu durumda her şeyi duygu ve coşku kaybına bağlamak sadece zaman kaybına sebebiyet verecektir.

Keşke 5 tane yeseydik de taraftarlar ve futbolcuların aralarındaki atışma başkalarını mutlu edecek boyuta gelmeseydi. Yaşadığımız topraklarda gözü olan bölücülerin bu tablodan ne kadar mutlu olduklarını düşününce yüreğim acıyor.

Taraftarın Milli futbolculara tepki göstermemesi en azından saygısını koruması gerektiğini savunanlardanım. Bu kesinlikle kabul edilemez bir durum. Fakat futbolcuların da tribünleri kışkırtacak hareketlerden uzak kalması gerekir. Volkan'ın tribünlere karşı alkış tutup onlara tepki göstermesi, işleri yoluna mı sokacaktı? Bu harekete anlam verebilmek mümkün değildi.

Evet Hiddink hatalı, evet daha fazla kalmamalı. Ama dediklerindeki doğruları da ayırmalıyız o giderken. Gelecek teknik adamın da sistemi bir mantık çerçevesinde kurup, buna coşkuyu eklemeyi düşünmeli. Tüm yapıyı, duygu ve coşku üzerine kurmak, daha çok turnuva kaçırmak anlamına gelecektir.

Bu arada 2014 Dünya Kupası'ndaki durumumuz bu. Keşke bunu şimdiden sizlerle paylaşmasaydım.

D Grubu: Hollanda, Türkiye, Macaristan, Romanya, Estonya, Andorra.

Hiç yorum yok: