4 Kasım 2011 Cuma

Atletico Madrid 4 - Udinese 0 | Arda Turan 90 dakika forma giydi.


Milli oyuncumuz Arda Turan'ın 90 dakika forma giydiği UEFA Avrupa Ligi maçında, Atletico Madrid evinde Udinese'yi 4-0 mağlup etti.

Arda akıllı futbolcu. Atletico Madrid'i, Arda oraya gittikten sonra ister istemez daha çok takip etmekteyim. Takım sezona çok iyi başladıktan sonra büyük sıkıntılar çekti. Haftalarca gol atamadı, galip gelemedi. Kısacası takım sıkıntılı günler yaşadı. Hala da tam olarak bu kaosun içinden çıkabilmiş değiller. Arda, Atletico'nun bu sıkıntılı günlerinde çok daha fazla sorumluluk alarak, tribünlerin de bunu görmesini sağlıyor. Dikkat ederseniz ilk golde de görülecek, gol sevincinden sonra Arda tribünleri ayağa kaldıracak el kol hareketleri yapıyor. Bu kendisi için çok önemli. Takım kötü gittiğinde sorumluluk almaktan kaçıp, topun kendisine gelmemesini dileseydi, zaten Atletico Madrid'e transfer bile olamazdı belki. Ben Atletico taraftarının, bu kaos durumundan sonra, daha çok sorumluluk alan Arda'yı daha ayrı bir yere koyacağını düşünüyorum. Taraftarlar için takımın kötü gününde her şeyini sahaya koyan futbolcu her zaman başkadır. Sorumluluktan kaçmadığını ve her konumda savaşabileceğini İspanya'da da göstermeye başladı kendisi.

Bu maçta kendisinin 90 dakika oynaması da çok sevindirici. Zira Hırvatistan ile oynanacak zorlu maçlara yaklaşırken, en önemli silahlarımızdan birinin fit olması çok işimize yarayacaktır. Bakıldığında ilk golde Adrian'ı topla buluşturan Arda. hızlı oynayıp rakip defansın da dengesini bozuyor. Falcao'nun attığı maçın son golünde ise yine Arda topu Falcao ile ceza sahasının tam önünde buluşturuyor. Gol pası denilemez ama golden önceki son pas kendisinin.



Hiç yorum yok: