6 Kasım 2011 Pazar

Getafe - Atletico Madrid | Madrid Derbisi




Getafe ileride basarak, Atletico Madrid'e top yaptırmamaya çalıştı. İlk yarıda bunu oldukça iyi uyguladılar. Arda'nın kazandığı pozisyon sonrası yerde kalan Diego takımına penaltı kazandırdı. Topu ağlarla buluşturan Falcao, Getafe'nin 10 kişi kalmasıyla bir süre nefes alabildi. Bu gol aynı zamanda Atletico Madrid'in bu sezon deplasmanda attığı ilk gol oldu. Atletico Madrid'in kazandığı penaltıda, Arda'nın kazandığı topun önemini de belirtmek gerekir. İlk yarının sonlarına yaklaşırken ceza sahası önünde frikik kazanan Getafe, Abdel ile skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı 1-1 tamamlandı.



İkinci yarının başlarında çok iyi bir orta sonrasında, iyi yükselen Michel topu ağlara gönderdi. Topu çıkarmaya çalışan Filipe Luis başarılı olamayınca, ikinci yarı 2-1 ile başlamış gibi oldu. 10 kişilik Getafe, Atletico Madrid karşısında öne geçti. Golü yedikten sonra Atletico Madrid topa daha çok hakim olsa da ne yaptığını bilmeyen bir takım kimliğinde saldırdı. Dakika 80'de uzaktan vuran Dominiguez'in şutu defansa çarparak Getafe kalecisini yanılttı ve bir şans golü ile Atletico beraberliği yakaladı. Ama beraberlik uzun sürmedi. Maçın hakemi, topu engellemek için ayağını topun önüne koyan Arda'nın hareketini penaltı olarak değerlendirdi. Diego Castro penaltıyı atarak maçın son 5 dakikasına Getafe'nin 3-2 önde girmesini sağladı. İyice panik havasına giren Atletico Madrid gol bulamayınca maç bu skorla bitti.

Maç İstatistikleri:

Topla oynama: %33 Getafe - %67 Atletico Madrid
Kaleyi bulan şut: 4 Getafe - 6 Atletico Madrid
Kornerler: 4 Getafe - 5 Atletico Madrid
Top Kaybı: 79 Getafe - 85 Atletico Madrid
Kazanılan Top: 61 Getafe - 58 Atletico Madrid
Sarı Kartlar: 5 Getafe - 6 Atletico Madrid
Kırmızı Kartlar: 1 Getafe - 0 Atletico Madrid
(Marca)

*ATLETİCO MADRİD YORUMU

Atletico Madrid'in en büyük sorunu kimlik sahibi olamaması. Çok dağınık bir düzenleri var. Maçın başında herkesin bir pozisyonu var ama maç başlayınca o pozisyona itaat eden oyuncu sayısı çok az. Diego ve Arda'nın beraber serbest oynamaları da buna neden oluyor olabilir. Pasaportlarından dolayı değil tamamen objektif yaklaşıyorum. Arda belki bu maçta çok iyi değildi fakat takıma katkı konusunda Diego'dan çok daha yararlı. Manzano muhtemelen yakında gidecektir. Yeni gelecek teknik direktörün, Arda ile Diego'nun aynı anda sahada olması hakkında ne düşündüğünü gerçekten merak ediyorum. Bu iki oyuncu sahada olacaksa o zaman Arda'yı kanatlardan birine kitlemek gerekir. Aksi taktirde oldukça göbeğe gelip top almayı seven Arda'nın, oyun kurmak için bölgesini terketmesi, arkasında oynayan Filipe Luis'i de zor duruma düşürüyor.

Hiç yorum yok: