31 Ocak 2012 Salı

Kazım Kazım Gider...


Herkes Galatasaray'ın kanatlara transfer yapmasını beklerken, bu olayın tam tersi yaşandı ve bir kanat oyuncusu olan Kazım Kazım, Olimpiakos'a kiralandı.

Bu transferin mantıklı olup olmadığını anlamak için, transfer penceresinin kapanmasını beklemeliyiz. Kazım'ın yerine gelecek oyuncuların kalitesine bakarak, bu transferin nasıl bir hamle olduğunu daha net görebileceğiz.

Fakat yerine gelecek ya da gelmeyecek oyunculara bakmaksızın da bir kaç şey yazmak çizmek gerekir.

Kazım, Galatasaray formasıyla iyi maçlar çıkardı fakat bir o kadar da kötü oynadı. Fakat, en kötü "iyi yedek" diye adlandırılabilecek bir oyuncunun, hem de Türk statüsünde olması, bu transferi ilk bakışta mantıksız gösteriyor.

Bazıları Mertan, Okan Derici gibi oyuncuların, Kazım'ın yerini doldurabileceğini söylüyorlar. Bu sadece komik. Gerek milli takım ile, gerek ise kulüp bazında önemli tecrübeler edinmiş bir futbolcu, ne Okan ne de Mertan gibi, evet yetenekli fakat bir o kadar da tecrübesiz bir futbolcuyla kıyaslanamaz. Bu ligde play-off oynanacağını biliyoruz. Bu maçlarda hem tecrübesiyle hem de fiziksel yapısıyla sahada ayakta kalabilecek oyuncular gerekecek. Kazım performansı ile sorgulanan fakat tecrübesi ve fizik kalitesi ile en kötü yedek kulübesinde oturtulması gerekilen bir oyuncu.

Ancak,

Bunları söylerken, yerine gelecek oyuncuların hazır olduğunu da düşünüyoruz. Fatih Terim gibi tecrübeli bir hocanın, Kazım'ın yerine gelecek oyuncuyu hazırlamadan, Kazım'ı göndermesi pek akla yatkın değil. Eğer oyuncu gönderilirken, Fatih Terim başka transfer yapılmayacağını söylediyse, o zaman bizim bilmediğimiz daha derin işler var. Galatasaray, ya rakiplerinin play-off'a girmeyeceklerinden emin, ya da Fatih Terim görevi bırakmak üzere. Çünkü Fatih Terim'in izni olmadan bir oyuncu takımdan gönderiliyorsa, Fatih Terim olayın sabahında takımla beraber antrenmana çıkmaz.

Biz bu olasılıklara pek ihtimal vermemekle beraber, Kazım'ın yerine gelecek oyuncunun hazır olduğunu düşünüyoruz. Kazım'ın Olimpiakos'a kiralanmasının ne derece mantıklı olduğunu, ancak Galatasaray transfer gerçekleştirince yorumlayabiliriz. Eğer Galatasaray oyuncu almayacaksa, ve buna rağmen Kazım'ı gönderdiyse, bu kiralama olayında mantık aramamak gerekir. Bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok: