16 Nisan 2012 Pazartesi

Beşiktaş 0 - Galatasaray 2 | "Melo'nun gol ofsayt"


Şu derbi için çoğunluğun tek söylediği, hakemin maça %100 etki ettiği. Melo'nun golüne ofsayt diyen kitlenin, şu koca Play-Off geyiğinin koca bir ofsayt olduğunu bilmesi gerekir.

Beşiktaş beklenenden çok daha arzulu bir şekilde maça başlamasına rağmen, takım olmaktan çok uzak bir düzende olduğundan, yenilgiden kurtulamadı. Bazen iyi oynar, bazen de kötü oynarsınız. Fakat takımın bir kurgusu yoksa, kazanmak her zaman daha güçtür. Beşiktaş derbide sahipsiz gibiydi. Arkasında ne bir yönetim, ne de takımını yöneten bir teknik direktör yok gibiydi. İyi oyuncuların kadroda olmasının başarı için yeterli olmadığının en büyük kanıtı, bu seneki Beşiktaş takımı.

Galatasaray tüm sezon boyunca yaptığı başarılı takım savunmasına, bu derbide de devam etti. Resmen bunun ekmeğini yedi. Hücum anlamında etkinlik gösteremediği bir maçta, Galatasaray'ın İnönü'den 2-0 galibiyetle ayrılması, normal sezonu 9 puan farkla lider bitirdiğinin bir ispatı. Aydın'ın gol tek kelime ile inanılmaz. Golden önce ayakta duruşu ve yıkılmayışı, gol kadar güzel. O mücadeleden çıkıp, yakın direğe o şiddette bir şut çıkarmak, gerçekten ekstra çalışma ile açıklanabilir.

Hakem hakkındaki yorumların kesinlikle gereğinden fazla olduğunu düşünüyoruz. Verilen ofsayt 3-5 cm. "Neden verdi?, neden vermedi?" denemeyecek kadar yakın.

"Eboue tribünleri tahrik etti!" cümleleri "günah". Hiçbir ülkede, hiçbir müsabakada kafasına yabancı madde atılan futbolcu eleştirilmez. Biz "tribünleri tahrik etti" diyip, resmen taşkınlık yapan tribünleri savunuyoruz. Kimse kusura bakmasın. 100 tane kendini bilmez taraftarın bu tutumunu savunmak, bu olaylara zemin hazırlamaktır! Sahaya girip, futbolculara saldıranları eleştirmek yerine, futbolcunun taç atışını kullanmadığını konuşmak nasıl açıklanabilir?

"Süper Final" ismi ile önümüze sunulan bu saçmalık, ortamı daha da germekten başka bir şey değil. Birileri daha fazla kazanacak diye yapılan bu organizasyonlar, Melo'nun ofsayt golünden daha da ofsayt.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Her kelimesi dogru

Adsız dedi ki...

Futbol yorumunda kalite arayanlar için hazırlanmış bir blog...

Adsız dedi ki...

Çok vasat bir yazı. Tarafsız olmayı başaramamanın yanı sıra, cümle yapıları, akışkanlık gibi olgulardan bihaber yazılmış gibi.