8 Nisan 2012 Pazar

Manisaspor 0 - Galatasaray 4 | Dikkat Kaleci Var!


Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u mağlup etmesinden sonra, şüphesiz ki Galatasaray için Manisa maçı önemini katlamıştı. Manisaspor 10 kişi kalmadan önce de Galatasaray oyunu domine ediyordu fakat doğal olarak 10 kişi kalan Manisaspor'a karşı Galatasaray daha net pozisyonlar buldu.

Maç öncesinde küme düşmesi kesin olan Manisaspor'un hırsı ilk başta enteresan gibi gözükse de, Süper lig'deki son maçlarında kendilerini göstermek istemeleri, en azından 'normal sezonu' şampiyon bitirmiş bir rakibe karşı kaybetmemek istemeleri ve bu anlamda hırslı oyunları anlaşılabilir.

Galatasaray'ın gelmiş olduğu nokta belli. Şampiyon olur olamaz fakat bir gerçek var ki ligdeki en doğruları yapan takım. Doğruları yapmak da en arkadan yani kaleciden başlıyor. Muslera ne kadar doğru bir transfer olduğunu rekor kırarak resmen kanıtladı. Galatasaray takım savunmasını çok iyi yapan bir takım, bunun üstünde üst düzey bir kaleci takımda olunca, takım gerçekten zor gol yiyiyor. Muslera hem oyunu iyi başlatıyor, hem yan toplarda iyi, hem savunma ile diyalog içinde hem de zamanlaması iyi olan bir kaleci. Galatasaray böyle bir kaleciye sahip olduğu için çok şanslı. Sezon başında verilen bonservis bedellerini tartışan futbolseverler, şimdi kendisi için ödenen paraların ne kadar doğru olduğunu anlıyorlar.

Melo'suz orta saha, Manisa maçında hiç sırıtmadı. Melo ve diğer orta saha oyuncuları tabii ki önemli oyuncular. Fakat Galatasaray adına o bölgede "olmazsa olmaz" tek oyuncu Selçuk İnan. Hem defansif hem de ofansif anlamda takıma bu kadar katkı sağlayan oyuncu bu seneyi bırakın uzun senelerdir yok.

Fenerbahçe ile puan farkı olmasaydı bile, şampiyonluk için favori Galatasaray olurdu. "O maçlarda neler olacağı hiç belli olmaz" cümlesi pek samimi değil. Ortada, normal sezonda en yakın rakibine 9 puan fark atmış, ve o play-off grubunda hiçbir takıma yenilmemiş bir Galatasaray var. Bize göre "o maçlarda bazı şeyler belli olur". Hatta, "O maçlardan önce bazı şeyler belli olur." Galatasaray şampiyonluğun açık ara favorisi olarak play-off'lara giriyor.

Hiç yorum yok: