23 Nisan 2012 Pazartesi

Galatasaray 1 - Fenerbahçe 2 | Şaşırdınız mı?



Aslında maçı izlediyseniz, başlıktaki soruya yanıtınız "evet" olmalı. Bu maç Kadıköy'de oynansa, atak yapan takım Fenerbahçe olsa muhtemelen maç 6-7 olurdu. Fenerbahçe stratejik olarak doğru oynasa da, eğer skor lehlerine bitmeseydi, "Fenerbahçe neden bu kadar defans yaptı?" eleştirisini muhakkak alırdı.

Galatasaray sezonun en iyi oyunlarından birini çıkardı. "Olmayınca olmuyor" maçıydı resmen Galatasaray adına. Ne olursa olsun ezeli rakibinize karşı oynuyorsunuz, oyunu bu kadar domine etmeninizi kimse bekleyemez. Arena'daki taraftarlar bile takımlarının bu kadar pozisyona gireceğini düşünmüyorlardı. Fatih Terim'in dediği gibi iş daha da heyecanlı hale geldi.

 Asıl soru burada ama, "Bu heyecana ihtiyacımız var mı?" Play-off denen olay ortaya çıkartılırken, muhtemelen bu senaryolar konuşuluyordu. "Bir takım arayı açar giderse para kazanamayız bu sezon, üye kaybederiz. En iyisi play-off diye bir şey çıkaralım, arkada olan takım bir bakarsınız play-off'larda rakibini yakalar, işte bu para." Zaten şuan yayıncı kuruluşun istediği senaryo gerçekleşti. "Yayıncı kuruluş mu atsaydı Aydın'ın kaçırdığı golleri?" diyenlere de hak vermemek mümkün değil. Dün Galatasaray, son vuruşlarda %1 daha başarılı olsaydı, play-off denen bu saçmalığa tepkisini en güzel şekilde koymuş olacaktı.

Son dönemdeki "kızacak adam bulunamayan" maçlardan biri oldu kaybeden takım adına. Galatasaray'lı ne hocaya, ne futbolcusuna ne kendisine ne de hakeme tepki gösterebilirdi. Dünyaları kaçıran Aydın'a bile, geçen hafta Beşiktaş maçında attığı golden ötürü kızamayan bir taraftar var. Oynanan futbol ezici derecede Fenerbahçe'ye göre üstündü. Atmosfer muhteşemdi. Hakem çok dengeli bir maç yönetti. Aslında seneler sonra futbolun böyle bir şey olduğunu görmemizi sağlayan bir maç oldu; adaletsiz olduğu kadar heyecanlı, her koşulda 3 olasılığı mümkün kılan.

Hiç yorum yok: