28 Nisan 2012 Cumartesi

Trabzonspor 2 - Galatasaray 4 | 'Yıldız' Selçuk İnan !



Galatasaray adına psikolojik açıdan zor olacağı beklenen maç, aslında hiç zor geçmedi. Geçen hafta sezonun en pozitif ve en çok pozisyona girdiği maçını oynamasına rağmen evinde Fenerbahçe'ye mağlup olan Galatasaray adına, açıkcası daha zorlu bir maç bekleniyordu.

Zorlu maçı kolaya çeviren Selçuk İnan'in muhteşem frikiği oldu. Yıldız oyuncu bonservis fiyatındaki 0'larla değil, sıkıntılı dakikalarda sahneye çıkmakla olunuyor. Yüksek pas yüzdesi, yabana atılmayacak koşu mesafesi, pres özelliği, asist yeteneği ve üstüne üstlük skorer özelliği. Selçuk İnan, isminin önüne "yıldız"ı fazlasıyla hakkediyor. 2-0 öndeyken frikik golü atmak ile 0-0 iken atmak arasında çok fark var. 0-0 da frikik golü atmak, 2-0'da atmaya göre çok daha fazla meziyet gerektirir. İnan, bu meziyetlere fazlasıyla sahip. 



Galatasaray'ın 2. golünde yine Selçuk sahneye çıktı ve Necati'ye güzel bir kafa golü attırdı. Aynı şekilde 3. golde Necati'ye asisti yapan isim Eboue olsa da, Eboue'yi ceza sahasına sokan yine Selçuk İnan'dı.

4. golde Eboue'nin boşa çıktığını gören Ujfalusi, çok güzel bir uzun top atarak, Eboue'ye 4. golü attırdı. Bu golde, Eboue'nin top kontrolü de lezizdi.

Galatasaray 2 gol yemesine rağmen doğru stratejiyle oynadı ve 'yıldız' oyuncusunun katkısı ile pek de zorlanmadı. Galatasaray bu galibiyet ile play-off serisinde 2 deplasmanı da atlatmış oldu, son haftadaki Kadıköy deplasmanı, Galatasaray'ın kalan tek deplasmanı.

Hiç yorum yok: