20 Nisan 2012 Cuma

İstatistikler vs 'Büyük' Topçular!


İsimler büyük de, bu isimlerin sezon boyunca yaptıkları katkı bazen koca bir "sıfır" olabiliyor. Zamanında oynadıkları takımlarda başarılı olmuş ya da olmasa da o takımın bir parçası olduğundan dolayı isim yapmış oyuncular, transfer olduğu bir başka takımda önceki başarıları ile paralel gidecek diye bir kaide yok.

Quaresma "büyük topçu". Nerede? Belki antrenmanda. Sahada, Rizespor'dan alacağınız vasat bir oyuncu da onun sezon içindeki istatistiklerine ulaşabilir. Belki trivela ile değil normal ayak içi ile, ama ulaşır. Alex'in, Elmander'in, Melo'nun Avrupa'da Quaresma kadar piyasası tabii ki yok. Fakat bu isimlerin takımlarına verdikleri katkı ile, Quaresma gibi "neden geldim İstanbul'a" tarzı futbolcuların katkıları kıyaslanmaz bile.

Anlatmak istediğimiz; bizim ligimizde oynayan oyuncu, Beşiktaş'a gelmeden önce bildiğimiz Quaresma değil. Bir dönem Avrupa'nın en iyileri arasında olabilir fakat sahada gösterdikleri ile kariyeri bağdaşmıyor. Şu an en bariz örnek Quaresma diye bu örneği kullandık. Aynı şeyi 'bir Quaresma olmasa da' Riera için de söyleyebiliriz. Sezon boyunca kendisi beklentinin altında kaldı.

Büyük isimler, büyük kariyerler, ödenen milyonlar. "ya tutarsa" diye alınan büyük isimler, koca bir kumar. Ülkemizdeki kulüplerin bu kumarı oynamak için yeterli ekonomik gücü yok.

Hiç yorum yok: