17 Haziran 2012 Pazar

Hollanda Evine...





Van Marwijk, yaptığı hatanın farkına varıp, bu defa Huntelaar ile Van Persie'yi ilk 11'e yerleştirmişti. 2 farklı kazanması gerek Hollanda istekli başladı. Portekiz ise kendi sahasında kalarak, rakibini kontrolsüz yakalamak istiyordu.

Dakika 11'de Hollanda takımı EURO2012'ye "merhaba" diyordu. Bol ve hızlı paslı bir oyunun ardından, Van der Vaart kendine has uzaktan bir füze atarak, Portakalları öne geçiriyordu.

Golü bulan Hollanda, Portekiz karşısında pozisyon vermeye başladı. 2. Golü bulmak için saldıran Hollanda, arkada açıklar veriyordu. Bu durumda takımı daha kontrollü oynaması için uyaracak bir teknik adam kenarda yok gibiydi! Robben, Sneijder, Van Persie, Huntelaar, Van der Vaart gibi oyuncular sahada olunca da, Hollanda takımı iyi hücum yapıyor fakat savunmada sıkıntıda çekiyordu.  Bunun sonucunda da Portekiz'li yıldız Ronaldo, Hollanda savunması arkasına kaçarak golü buluyor. 1-1

Hollanda'nın sol beki 94'lü Willems. İyi olabilecek bir oyuncu, fakat önünde oynayan Sneijder'a gerekli desteği verebilecek tecrübesi yok. Sağ bek, Van der Wiel. Ağır ve kötü hücumcu. Bek oyuncularının görevi önce savunmadır ancak Hollanda takımı için bu geçerli olamaz. Hollanda'nın ilk golü bulduktan sonra aynı baskılı oyuna devam edememesinde, orta saha oyuncularının suçu kadar, beklerin de yeteri kadar hücuma gereken desteği verememesi vardı. Ardından gelen Portekiz'in beraberlik golü, Hollanda'nın şevkini iyice kırdı.

Van Marwijk, dakika 67'de sağ bek Willems'ı oyundan cikararak, Afellay'ı oyuna aldı. 3'lü savunmaya dönen Hollanda'lı hocanın oyunu iyice riske etmekten başka çaresi yoktu.  Bu risk Portekiz'in lehine yaradı ve bu değişiklikten 5 dakika sonra, yıldız sahneye çıktı ve Ronaldo skoru 2-1 Portekiz lehine getirdi.

Portekiz skoru 2-1 yapınca, artik Hollanda'lı oyuncular, "bitsin bu maç bitsin bu eziyet" şeklinde sahada can çekişiyorlardı. Maç bitti, eziyet bitti, EURO2012 gitti...

Hiç yorum yok: