2 Haziran 2012 Cumartesi

Hollanda Milli Takımı'nın Genel Analizi























KALECİLER
Maarten Sketelenburg
Bu sene Serie A'yı 7. bitiren Roma takımının, Ajax altyapısının ürünlerinden biri olan kalecisi. Bu sezon Roma ile çıktığı 29 maçın 8'inde gol yemeden sahadan ayrıldı. Şu anda Hollanda milli takımının 1. kalecisi durumunda. 82' doğumlu kaleci 1.97 boyunda. 2010 Dünya Kupasında final oynayan takımın da 1. kalecisiydi. Bakalım o turnuvadaki tecrübeleri, EURO2012'de kendisine yardımcı olacak mı.
Michel Vorm
Swansea City takımının kalecisi. Kendisi geçen sene Premier Lig'e yükselen bu kulübe £1.5 M karşılığında transfer olmuştu. Swansea lige yükseldiğinde, herkes takımın tekrar küme düşmesine çok olası bakıyordu. Fakat takım bu zorlu ligi 11. bitirerek, beklenmedik bir başarıya imza attı. Kuşkusuz Michel Vorn'un da bunda etkisi büyük.  Bu sezon Premier Lig'de çıktığı maçların tam 14'ünde gol yemedi. Penaltı kurtarmadaki başarısından dolayı takma ismi, "Penalty Killer".
Tim Krul
17 yaşında, Ado Den Haag'dan, Newcastle'a transfer oldu. 1988'li oyuncu 2007'yılından beri kiralık olarak sırasıyla Falkirk ve Carlisle United'da oynuyor. Hollanda'nın genç milli takımlarında da şans bulan kaleci, A Milli Takım ile 3 kez sahaya çıktı.
DEFANS
Gregory van der Wiel
Grup elemelerinde teknik direktör Van Marwijk'in sağ bek için ilk tercihiydi. Bu sezon Eredivisie'de şampiyon olan Ajax'ın oyuncusu. Hücuma katkı yapmayı seven bir bek. Ajax'ın bu sezon oynadığı 6 Şampiyonlar Ligi maçında da sahadaydı. Eredivisie'de oynadığı 19 maçta 2 gol atıp 4 asist yaptı.
John Heitinga
Asıl mevkisi stoper, bununla beraber ön libero ve sağ bek de oynayabilen Everton'lı futbolcu. Ajax ve Atletico Madrid forması giydikten sonra 2009'dan beri Everton'da forma giyiyor. Bu sezon Premier Lig'de 30 maçta görev alırken 1  gol attı. Hiç kırmızı kart görmezken, 4 sarı kar gördü. 2004 yılından beri Hollanda milli takımının formasını giyen oyuncu; 76 maçta 7 gol 1 asist yaparken, 5 sarı 2 kırmızı kart gördü. 
Joris Mathijsen
İspanyol kulübü Malaga'da forma giyen stoper. 32 yaşındaki oyuncu Malaga'ya geçen sene Hamburg'dan transfer oldu. Bu sene La Liga'da 28 maçta forma giyerken 1 asist yaptı. 5 sarı kartın yanında hiç kırmızı kart görmedi.
Wilfred Bouma
Takımın sol ayaklı stoperi. 2005 - 2010 seneleri arasında Aston Villa forması giyen 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu, şuan PSV forması giymektedir. Hollanda ekibi ile ligde 27 maça çıkarken 1 gol attı. Ligde 3 sarı kartı bulunmakta. PSV forması ile bu sezon Avrupa Ligi'nde 10 maça çıkarken 1 gol 1 asist yaptı. Van Bommel'den sonra takımın en yaşlı futbolcusu konumunda. Sol bekte de oynayabilmektedir. 
Ron Vlaar
1985 doğumlu stoper, Feyenoord takımının kaptanı. Hollanda ligi'nde 34 maçta forma giydi. 2 asist yaptı. Sezon boyunca hiç kırmızı kart görmezken, 3 sarı kart gördü.  Liderlik ruhu üst düzey olan oyunculardan. Hollanda genç takımının da kaptanlığını yaptı. Van Bommel'in Milli takımı bırakmasından sonra kaptan olması olası oyunculardan bir tanesi. 1,89 boyundaki oyuncu hava toplarındaki hakimiyeti ile biliniyor.  
Jetro Willems
Hollanda Milli takımının en genç oyuncusu. 18 yaşında Avrupa Şampiyonası gibi bir turnuva için Hollanda Milli takımına davet edildi. PSV'li oyuncu sol bekte oynuyor. Sürati en belirgin özelliği. 
Khalid Boulahrouz
Stuttgart'da forma giymektedir. Hamburg, Chelsea, Sevilla gibi kulüplerde oynamış tecrübeli bir oyuncudur. Asıl mevkisi sağ bek olmak ile beraber, stoperde de oynayabilmektedir. Bu sezon Bundesliga'da çıktığı 21 maçta 2 gol, 5 asist ile oynadı. 4 sarı kart görürken, 2 sarıdan gelen 1 kırmızı kartı var. 
ORTASAHA 
Mark van Bommel
Takım kaptanı. Resimli sözlüklerde, tecrübe kelimesinin karşısına bir fotoğrafı konmalı. PSV,Barcelona, Bayern ve Milan formaları giymiş bu efsane 35 yaşında tekrar bu sezon PSV'ye transfer oldu. Bu sezon Serie A'da 25 maça çıktı. İlerleyen yaşına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçın hepsine forma giydi. Ön libero oynayan Van Bommel, Takımın sigortası niteliğinde. 
Nigel De Jong
Defansif ortasaha oyuncusu, sertliği ile biliniyor. Bu sezon Premier Lig'de tabuları yıkıp şampiyon olan Manchester City'nin önemli oyuncularındandı. Pozisyon bilgisi ve agresif oyun anlayışı, futbol tarzı. Bu sezon Manchester City ile toplam 40 maça çıktı.
Wesley Sneijder
Takımın beyni. Bu sezon İnter ile çok iyi bir sezon geçirmese de, oyun bilgisi, tekniği ve çabuk karar verebilme yeteneği ile, Hollanda Milli takımı'nın en büyük silahlarından. Serie A'da bu sezon 20 maça çıkan oyuncu 4 gol atarken 5 de asist yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde ise oynadığı 5 maçta 1 asist yapabildi.
Stijn Schaars
Forvet arkası ve göbek ve savunma önü (ön libero) oynayabilen Sporting Lizbon'da forma giyen oyuncu. 2006 yılında U-21'i kazanan Hollanda Milli takımının oyuncularından biriydi. 
Kevin Strootman
PSV'de forma giyen 1990 doğumlu oyuncu, bu sezon kulübü ile tam 49 maça çıktı. 30 tanesi ligde olan bu maçlarda 10 asist ve 2 gol ile oynayan oyuncu, Hollanda Milli takımında kendisine tabii ki de yer buldu. Yine bu sezon, UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı  11 maçta 3 gol 6 asist yaptı. Asıl mevkisi ön libero olan Strootman, göbekte ve ortasahanın sol tarafında da oynayabiliyor. Yaratıcı bir oyuncu olduğunu söylemek de fayda var. 
Ibrahim Afellay
Bu sezon talihsiz bir sakatlık geçiren Afellay 7 ay süren sakatlığı yeni yeni atlattı. Sol açık oynayan oyuncu aynı zamanda forvet arkası olarak da oynayabiliyor. Milli takımda çıktığı 36 maçta 3 gol attı. Potansiyeli yüksek fakat geçirdiği sakatlık sonrası turnuvada nasıl bir performans sergileyeceği soru işareti. 
Rafael van der Vaart
Forvet arkası asıl mevkisi olan oyuncu, ortasahanın sağında da görev yapabiliyor. Bu sezon kulübü Tottenham ile 41 maça çıktı. Çıktığı 33 Premier Lig maçında 11 gol 7 asist yaptı. Takımın en önemli oyuncularından biri. Yüksek top tekniği ve oyun kurmadaki becerisi ile, ilk 11'deki yeri garanti gibi. Oyuncu milli takım 94 maça çıkarken, 17 gol kaydetti. 
Arjen Robben
Şampiyonlar Ligi finali oynayan Bayern'in en önemli oyuncularından. Çabukluğu ve topu kullanmadaki beceresi en üst seviyede olan oyunculardan. Bundesliga'da çıktığı 24 maçta 12 gol 6 asist yapan oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 gol 2 asistle oynadı. Bu sezonki performansı ile, EURO2012'de adından söz ettirecek oyunculardan biri olabileceğinin sinyalini veriyor. Gerçek mevkisi sağ açık olan oyuncu, aynı zamanda sol tarafta ve forvet arkasında da forma giyebiliyor.  
FORVET
Dirk Kuyt
2006 senesinden beri Liverpool forması giyen oyuncu, 86 kez Hollanda Milli takımı'nın formasını giyerken 24 gol attı. Bu sezon Liverpool ile iyi bir sezon geçirmeyen Kuyt, bu sezon kulübü ile 44 tane resmi maça çıkarak, en önemli özelliği olan fizik kuvvetinin hazır olduğunu gösteriyor. Oyuncu hem sağ açık hem de forvet oynayabiliyor. Bu sezon Premier Lig'de çıktığı 34 maçta 2 gol ve 2 asist ile oynadı. 
Klaas-Jan Huntelaar
1.86'lık santrafor, Hollanda milli takımı ile 51 maçta 31 gol attı. Schalke 04 forması giyen Huntelaar, bu sezon Bundesliga'da 32 maçta 29 gol 13 asist yaparak, bu kadroyu hakkettiğini gösterdi. 83 doğumlu oyuncu, Ajax, Real Madrid, Milan gibi kulüplerde oynayarak, Avrupa'nın önemli santraforlarından olduğunu kanıtladı. 
Robin van Persie
Efsane. En azından geçirdiği sezondan sonra Arsenal'li taraftarlar onu öyle çağıracaklardır. Bu sezon Premier Lig'de çıktığı 38 maçta 30 gol 14 asist ile oynadı. Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 7 maçta, 4 gol atan oyuncu, hiç kuşku yokki, Hollanda Milli takımının 1. forveti konumunda. Van Persie, Hollanda Milli Takımı ile 63 maça çıkarken 26 gol attı. 
Luuk de Jong
Twente forması giyen 90 doğumlu genç oyuncu, bu sezon ligde çıktığı 31 maçta 25 gol ve 9 asist yaparak neler yapabileceğini gösterdi. UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı 10 maçta 4 gol 4 asist ile oynadı. İlk tercih olmasa da, kadroda önemli alternatiflerden biri olacaktır. Bundan önce Hollanda A Milli takımı ile 7 kere sahaya çıkan de Jong, 1 gol attı. 
Luciano Narsingh
Heerenveen forması giyen oyuncu. Hem sağ hem sol hem de forvet oynayabilen 1990 doğumlu oyuncu, asist yeteneği ile dikkatleri üstüne çekiyor. Bu sezon ligde çıktığı 34 maçta 8 gol atıp, 22 asist yaptı. 

NOT: EURO2012 öncesi ve süresince, tüm Hollanda ile ilgili yazılarımı, aynı zamanda bu adresten de takip edebilirsiniz;

1 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

teşekkürler. Huntelaar için 1.86 lık stoper yazıyor orada bir hata olmuş.