17 Haziran 2012 Pazar

Hollanda'nın Futbol Günahı!




Turnuva öncesi favori gösterilen takımlardan birinin hala 0 puanda olması, Hollanda adına çok moral bozucu bir durum. Öylesine yıldızları kadrosunda barındıran bir milli takımın, ölüm grubu mölüm grubu demeden, en azından puan alması gerekirdi. 

Bakıyorsunuz; Portakallar sadece 1 gol atabilirken, kalelerinde de 3 gol görmüşler. Bu durumu "düşük motivasyon" ile açıklamaya çalışanlar olsa da, bize göre sadece taksiksel hatalar. EURO2012 gibi en üst düzey mücadelelerde, motivasyon kaybı hiçbir futbolcu yaşayamaz. Tüm dünyanın izlediği müsabakalar bunlar. 

Van Marwijk'in, Bundesliga'nın gol kralı olan Huntelaar ile Premier Lig'in gol kralı olan Van Persie'yi aynı anda sahaya sürme korkusu işleri bozdu. Grup maçlarında en çok gol atan Huntelaar'ı, turnuvada 2. planda tutmak futbol günahı. Evet Van Persie'yi de tutmak öyle. Bu yüzden bu işin gerek teori de gerekse işleyişte tek doğrusu, bu iki süper golcünün aynı anda sahada olması. Tıpkı forvetsiz turnuvaya başlayan İspanya'nın, bu yanlıştan dönerek işleri yoluna soktuğu gibi, Van Marwijk de bunu yapmalı(ydı). 

İş işten geçti mi bilinmez ama Hollanda'nın işinin zor olduğu bir gerçek. Kendileri adına çıkacakları bu "ya tamam ya devam" niteliğindeki Portekiz maçında, bakalım bu akşam Van Marwijk cesaret gösterebilecek ve Huntelaar ve Van Persie'yi aynı anda ilk 11'e koyacak mı.

Zaten inanılmaz bir savunma hattı olmayan Hollanda, en azından en çok skor üreten hücumcularını sahada tutmalı ki, rakip takım da, Hollanda'lıların bu skorcularını rahat rahat bırakıp, hücum yapamasınlar. Son Almanya maçında gördük ki, Almanya stoperi Hummels bile Hollanda ceza sahasında gol arıyordu. Peki bir düşünün, hem Huntelaar hem Van Persie ile başlamış bir Hollanda karşısında Almanya, bu kadar rahat Hollanda kalesinde tehlike oluşturabilir miydi? İyi hücumcular, savunma oyuncularına da yardımcı olurlar. Onlar ileride ne kadar rahat ve efektif oynarlarsa, rakip takım da bir o kadar size saldıramaz. Çünkü onların aklını kurcalayan hücumcular vardır. Bu yüzden Van Marwijk, zaten savunma konusunda sıkıntı çeken Hollanda'ya, yanlış hücumcu ve belki de yanlış formasyon tercihleriyle, daha da sıkıntı çektirdi. Hem hücumculardan hem de savunmacılardan yararlanamadı.

Hollanda bu akşam, Portekiz'i 2 farklı yenmesi durumunda, Almanya'nın Danimarka'yı yenmesini bekleyecek. Umut var, bakalım Huntelaar ve Van Persie de olacak mı.

Hiç yorum yok: