20 Eylül 2011 Salı

Edinson Cavani!


2007 Güney Amerika gençler şampiyonasında yıldızı parlayan Cavani, 1987 yılında doğdu ve Uruguay vatandaşı. 2007 geçirdiği başarılı turnuvanın ardından adı Juventus ve Milan gibi büyük takımlarla anılmaya başladı. Buna rağmen Palermo başkanı oyuncuya imzayı attırarak Palermo'lu yaptı. Oyuncu ilk Serie A karşılaşmasına mart 2007'de 55. dakikada Fiorentina karşısında oyuna girerek çıkmış oldu. Oyuna girdikten 15 dakika sonra takımı Palermo 1-0 gerideyken attığı ''Van Bastenvari'' gol ile takımına beraberliği getirdi. İşte o gol:



Cavani 3 sene Palermo'da oynadıktan sonra, Palermo'nun ezeli rakibi Napoli'ye transfer oldu. Burada da ilk maçı UEFA Avrupa liginde Elfsborg'a karşıydı ve ilk çıktığı maçında 2 gol atarak kendini Napoli taraftarına ıspatladı. Goller:


Futbolcu bu sezon da Napoli ile muhteşem bir sezon geçirmenin sinyallerini veriyor. Şampiyonlar liginde Manchester City deplasmanında 1-1 berabere kalan Napoli'nin tek golünü Cavani kaydetti. Aynı zamanda geçtiğimiz haftasonu oynanan Napoli - Milan maçında yaptığı hat-trick ile takımına 3 puanı 3 golle getirdi. Bu maç 3-1 Napoli'nin galibiyeti ile sona ererken 2. hafta sonunda Napoli Serie A'da lider durumda.


Hiç yorum yok: