25 Eylül 2011 Pazar

Kobe üzerinden takım analizi

Bildiğiniz gibi Kobe Bryant Türkiye'ye geldi. Gelme sebebi bu olmasa da Nike ile Galatasaray'ın sponsorlukları gereği Kobe Bryant, Galatasaray antrenmanına uğradı. Oyuncular ve teknik heyet ile tanıştı. Parçalı giydi, penaltı attı, attırdı. Dikkatimi çekti de teknik heyet ve bazı futbolcular Kobe Bryant ile tanışırken resmen karakterlerini yansıtmış. Biraz inceleyelim :)





1)Kobe, Fatih Terim ile tanışırken. Bilemedim ya da Fatih Terim ile Kobe tanışırken. Hocayı tanımayan-ki Kobe'nin tanımadığına eminim- ilk izlenim olarak hocadan ''hem sever hem döver'' izlemini alır. Canlı izlerken bunu hissettim. Fotoğraflara bakarken de resmen doğrulandı. Zaten diğer paylaşacağım fotoğraflarda da aynı şey geçerli. Tanışma faslını canlı izlerken yaptığım analizleri fotoğraflarda da kontrol ettim, uyuyor. Neyse. Hocanın gülüşüne dikkat. O gülüş hocanın ''baskın'' karakterinin ürünü. Karşıdaki Kobe de olsa böyle Emre Çolak da.





2)Taffarel. Yaklaşımına dikkat edin. Sanki birazdan antrenmana başlıcaklar Kobe ile. Gözlerinden pozitiflik damlıyor. Her zamanki gibi samimi.





3)Elmander. Resmen güven veriyor. Güçlü olduğunu, gözlerini Kobe'ninki ile birleştirerek adama hissettiriyor. Eminim Kobe'nin elini bu fotoğrafta gereğinden fazla sıkıyordur. Türkiye'ye geldiğinde demişti hatırlayın. ''I will score too many goals to Fenerbahçe''; güven veren.



4)Ujfalusi değil mi o? Adamın elini sanki bilek güreşi yapacaklar gibi tutmuş. O saçlar ve sakallar ile Kobe bu adamın bir savunma oyuncusu olduğunu tahmin edebilir. Kalın adam vesselam.



5)Kazım Kazım, Colin Kazım. Twitter'da yazdıklarıyla tanısaydık Kazım'ı ve gerçekte bilmeseydik, çok fırlama, deli dolu, her maç formunun zirvesinde bir yıldız olduğunu düşünebilirdik. Kendi içinde bir kahraman ama dışarıda uslu bir kedidir kendisi. Sahada da kahramanlığını 3 maçta 1 görürsek bizim için iyi sayılır. Kobe ile tanışma esnasında da bu var. O twitter'da ve zaman zaman sahada içi içine sığmayan Kazım sanki Kobe onla tanışır havalarında. Kazım'ın NBA hastası olduğunu tahmin edebiliyorum. Böyle cool böyle sakin durduğuna bakmayın o sağ elini Kobe'nin hatrına 2 gün yıkamaz.




6)Takım kondisyoneri Adam. 2 Amerikalı yan yana. Takımının ziyaretine gelen Kobe'ye ''Merhaba'' diyor Adam. İçi dışı bir. Teknik heyetten biri olduğu belli, hatta kondisyoner olduğu da. Adam'ın sol eline dikkat. O ''body'ci duruşu''ndan geliyor. Kobe ile tanıştıktan sonra kendi antrenmanını tamamlamak için halterin altına girip bench antrenmanını tamamlayacak.




7)Ufuk bu. Geçen hafta çoğu Galatasaray'lıyı delirten. Duruşuna dikkat edin. Utangaç. Sahadaki Ufuk ile benzerlik var değil mi? Hamle yapmaya çekinen Ufuk. Daha girişken olsaydı belki geçen hafta Karabükspor'dan öyle bir gol yemezdi. Risk al Ufuk risk. Kobe seni yemeyecek.




8)Engin Baytar. Şenol Güneş'in Trabzonspor'dan gönderdiği, Fatih Terim'in kucak açtığı Baytar. Ulan yanında Dünyanın en önemli sporcularından biri duruyor bizim fırlama hala makara peşinde. Üstelik Yekta'yı da bir şekilde olayın içine katmış. Kobe Baytar için ''takımın disiplinsiz oyuncusu'' yorumunu yapmış mıdır acaba içinden. Ya da her oyuncu için tek kelime söylemesini isteseydik ''fırlama'' der miydi? ''bastard''.

Hiç yorum yok: