29 Eylül 2011 Perşembe

Rakamlarla 2. maçlar sonunda Şampiyonlar ligi


Şampiyonlar liginde 2. maç gününü de geride bıraktık. Hemen yazının başında söyleyelim. 3. maç günü 18-19 ekim tarihleri arasında oynanacak. Yaklaşık 20 gün beklememiz gerekiyor.

2. maç gününün ardından tahmin edileceği gibi 32 maç oynandı. Oynanan 32 maçta atılan gol sayısı 78. Dünkü Borisov galibiyetinde 5 gol atan Barcelona 7 gol ile şu döneme kadar en çok gol atan takım. Dolayısıyla en çok gol yiyen takım da Borisov. 6 gol ile 2. maçlar sonu en çok gol yiyen takım olmuş durumdalar. Oynadığı 2 maçta 6 puan çıkarmayı başarmış takım sayısı 3. Bunlar Bayern Münih, Real Madrid ve Marsilya. Hiç puan almayı başaramamış takım sayısı 4. Villareal - Otelul Galati, Dinamo Zagreb ve Olympiakos 2. maçlar sonunda puan almayı başaramamış takımlar. En çok gol atılan maç Manchester United - Basel maçı. 3-3 biten maçta toplam 6 gol atıldı.

2 gol atan oyuncu sayısı bir hayli fazla olmasıyla beraber, 3 gol atan Alexander Frei 2. maç günü sonunda gol krallığında zirvede. Yani gol krallığı şuan Basel'li bir oyuncuda. Andre Ayew sadece 79 dakika forma şansı bularak 2 gol atmış. Asist krallığında ise emekli olduğunda ''Şampiyonlar Lig'i CEO''su olması gereken :), Şampiyonlar Ligi tarihinin en değerli oyuncularından biri Ryan Giggs var. Aslında kendisine şuan bir torpil geçiyorum. Giggs kral Toplam 2 asist yapmış ve onunla beraber 2 asist yapmış iki oyuncu daha var. Ama onun ismini diğerlerinden ayırmak istedim. Bilinçaltım beni Giggs'in girdiği her listede ''tek'' olması gerektiğine itiyor :) Onla beraber 2 asisti olan oyuncular Chelsea forveti Torres ve Benfica'lı Gaitan.

İsabetli şut atanlar listesinde zirvede 4 isim var. İnter'den Zarate, Barcelona'dan David Villa ve Messi ve Real Madrid'den Ronaldo. 6 isabetli şut ile bu listenin zirvesini beraber paylaşıyorlar. Akdeniz ülkesi takımlarının futbolcuları burada açık ara önde. 5 isabetli şut ile Benfica'lı Cardozo onları izliyor. Kaleyi bulamayan şutlarda zirvedeki isim 11 isabetsiz şut ile Zenit'li Kerzhakov. Dün oynanan Zenit - Porto maçını izlediyseniz zirvenin en üstünde bu oyuncunun olduğunu rahatlıkla tahmin edebilirsiniz. İsabetsiz şutlarda 2. sırada Messi var. 2 maçta 10 isabetsiz şut da Messi'den. Hem isabetli şut hem de isabetsiz şut listesinde zirvelere oynamak demek hep kaleyi düşünmekten geçebilir zaten. Bu da anca Messi olabilir. Porto'nun vücut olarak ağır siklet ama topla hiç de ağır olmayan forveti Hulk ise isabetsiz şut listesinde 9 şut ile kendine 3. sıradan yer bulmuş.

En çok Ofsayta kalan oyuncu yine en çok isabetsiz şut listesinde 1. sırada olan Kerzhakov. 7 ofsayt pozisyonuna karışmış kendisi. 2. sırada 6 ofsaytla Lyon'lu Gomis var. İnter'den Milito ise 5 ofsayt ile 3. sırada.

En çok faul yapan oyuncu bir forvet oyuncusu. Leverkusen'in forveti Kiessling. 11 faul yapmış kendisi. Top indirmek için yükseldiği toplarda ''el-kol'' kullanmasını aza indirgemek zorunda eğer bu listede daha fazla lider olmak istemiyorsa. Faul yapılan oyuncular listesinde 1 numara eski Galatasaray'lı Ribery. Kendisine 13 faul yapılmış. Merak edenler olabilir diye; Messi'ye yapılan faul sayısı 10 ve zaten kendisi hemen Ribery'nin arkasında 2. sırada.

2. maçlar sonunda Kırmızı kart yiyen oyuncuların sayısı 9. Bu listede 1. sırayı, turnuva boyunca sadece 9 dakika süre almış ve bu süre içinde bir de kırmızı kart görmüş Marsilya'lı oyuncu Rod Fanni'ye vermemiz gerekir. 9 kırmızı kart gören oyuncudan ikisi Marsilya'dan diğer ikisi de Lucescu'nun takımı Shakhtar'dan.

En çok sarı kart gören oyuncu yine Marsilya'dan 3 kart ile Jordan Ayew.

Şampiyonlar ligi'nde açıkcası her şeyiyle son durum bu. Bakalım ilerleyen haftalarda bu istatistikler nasıl bir şekil alacak.

Hiç yorum yok: