16 Aralık 2011 Cuma

1) Braga Nedir?, 2) Nasıl Yenir? | Beşiktaş'ın Rakibine Hızlı Bakış

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibine biraz detaylı bakalım istedik. Geçen sene UEFA Avrupa Ligi'nde finalde Porto'ya kaybetmiş bir takım. Yani, bu sene de hedefleri yine yukarılarda. Braga, maçlarını 30.286 kişilik "Estádio Municipal de Braga"da oynuyor.



Braga; UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu 2. sırada tamamlayarak Beşiktaş'ın rakibi oldu. Club Brugge ile aynı puanda olmasına rağmen, rakibiyle oynadığı 2 maç sonunda sadece 1 puan toplayan Braga, grubu 2. sırada tamamladı. Kendi sahasında Club Brugge'e 2-1 yenildi ve deplasmanda ise 1-1 berabere kalabildi. Braga'nın rakibi Brugge'den averaj durumu avantajlı olmasına rağmen, 2'li maçlar sonunda avantaj sağlayamadığından, ligi 1. bitiremedi.

Beşiktaş, 12 puan toplarken, Braga 11 puan toplayabildi. Braga, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 12 gol atıp 6 gol yemiş. Beşiktaş ise 13 gol atıp 7 yemiş. Yani, iki takımında averajı aynı; 6.

Braga bu sezon Portekiz ligi'nde 12 maç oynadı. 6 galibiyet 4 beraberlik ve 2 yenilgi alırken rakiplerine 20 gol attı ve 9 gol yedi. Braga'nın ligde iç saha performansı gerçekten iyi. İçerde oynadığı 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik alan Braga, 16 gol atıp sadece 4 gol yemiş. Lig'de deplasman karnesi ise oldukça kötü. oynadığı 6 maçta sadece 1 galibiyet alabilen Braga, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet almış. Bu maçlarda 4 gol atarken 5 tane de yemiş.



Braga'nın en tehlikeli oyuncularından biri 28 yaşındaki Lima. Oyuncu Brezilya'lı ve forvet mevkisinde oynuyor. Ligde 12 maçta 6 gol atmış olmakla beraber 4 tane de asisti bulunmakta. Bu sezon oynadığı 6 Avrupa Ligi maçında ise 3 gol atmış. Fırsatçı ve çabuk bir oyuncu. Bir dönem Beşiktaş ile de adının anıldığını söyleyelim.



Bir diğer önemli isim ise Nuno Gomes. Ama ben Beşiktaş karşısında "önemli" olacağını düşünmüyorum. Sivok ve Egemen'in hava toplarındaki hakimiyeti ve ağır olmayan yapıları 35 yaşındaki Portekiz'liyi, Beşiktaş'a karşı tehlikeli hale getirmekten uzak tutuyor. Yine de önemli bir isim olduğunu söylemek gerekir.



Kadrodaki en pahalı oyuncu ise Hugo Viana. Oyuncu forvet arkası oyuncusu ve sol ayaklı. 28 yaşında. Uefa Avrupa Ligi'nde golü yok, sadece 1 asisti var. Ligde çıktığı 11 maçta 1 gol atıp, 3 asist yapabilmiş. Performans bilgileri etkili olmasa da çok yetenekli bir oyuncu olduğu göz ardı edilemez. Kendisi 2002 senesinde Portekiz Milli Takımı ile Dünya Kupası tecrübesi de tattı. Kariyerinde Newcastle gibi köklü bir kulübü de barındırıyor.

Braga'nın deplasman karnesi başarılı değil. Beşiktaş ilk maçı dışarıda oynayacak. Oradan mağlup olmadan dönülecek bir durumda, İnönü'deki atmosferi de göz önünde bulundurarak turu geçebilir Beşiktaş. Bu eşleşmeye kesinlikle "çantada keklik" gözüyle bakılmamalı. "Ters takım" ifadesini açıklarken örneklendirmelerde kullanılabilecek takımlardan biri Braga. Beşiktaş'ın Braga'yı "yemesi" için, öncelikle oradan mağlup olmadan gelmesi lazım. Zaten dış sahada kötü performans sergileyen Braga için, İnönü cehennem olacaktır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Averaj kelimesini ısrarla "avaraj" olarak yanlış yazmışsınız. Kelime, İngilizce'de ve Fransızca'da "ortalama" anlamına gelen Average kelimesinden türetilmiştir, türk dil kurumuna göre de yazılmı "Averaj"dır.

http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=averaj

Bugra Sisman dedi ki...

Düzeltmeye çalıştım. Teşekkürler.